Zo lelijk dat het weer mooi wordt: 'The Book of #BelgianRoads' brengt ode aan ons erbarmelijk wegdek

De winnende foto van Jan Vanhulle. Een spoorwegovergang met gras tussen de sporen. De kasseitjes van de overweg zelf zijn opgelapt met ruwe stukken asfalt.
Jan Vanhulle De winnende foto van Jan Vanhulle. Een spoorwegovergang met gras tussen de sporen. De kasseitjes van de overweg zelf zijn opgelapt met ruwe stukken asfalt.
Hobbelige kasseien, een strook onafgewerkt asfalt of metershoog gras tussen tegels: ons Belgisch wegdek heeft geen al te beste reputatie. Vorig jaar nog concludeerde een rapport van het World Economic Forum dat onze wegen in slechtere staat zijn dan die in Namibië, Rwanda of op het eiland Mauritius. 

Om in het lelijke toch weer iets moois te zien, maakte Mitsubishi Motors een selectie van 57 artistieke foto's van onze wegen, gebundeld in 'The Book of #BelgianRoads'. Topfotografen als Noortje Palmers en Jimmy Kets prijken in het boek, net als 45 kiekjes van hobbyfotografen, door een jury geselecteerd uit 730 inzendingen.

'The Book of #BelgianRoads' is gedrukt in een beperkte oplage van 300 exemplaren en verkrijgbaar in een selectie van boekenwinkels en bij Mitsubishi-verdelers. Meer info op www.belgianroads.be.

Patrick Daniels
Eduard Vankelst
RV


Alle artikels uit de krant

36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Daar zal zijn excellentie Weyts wel een antwoord op weten. Schopje in de hand, lintje knippen en eens lachen met gans de affaire.

 • Mike Dobbelaere

  Is ook niet moeilijk als je onze ruimtelijke planning ziet. Elke steenstraat lint bebouwing, overal willekeurig villas bij bouwen. We hebben de meeste kilometers straat per capita in heel europa. Vrij normaal dan dat we slechtere wegen hebben als we er zoveel meer moeten onderhouden.

 • Gerry Cle

  België heeft dan ook het dichtste wegennet van de wereld. Willen we echt dat baantjes waar slechts één huis staat worden aangelegd en onderhouden zoals een snelweg?

 • Benny Deridder

  Een beetje relativeren. Een doodlopende straat, ja zeg, niet moeilijk. Denk je nu echt dat dat nergens anders te vinden is ? Nederland kan je als mooi voorbeeld nemen, maar kom dan niet klagen over de kilometerheffing. Immers, in Nederland bedraagt de wegentaks +- het drievoudige van de onze. Praten we nu verder ?

 • Ronny Van de Wal

  Wanneer je een boek schrijft over alle blunders,incompetentie,corruptie,niet werkende justitie en dus ronduit falend beleid in België heb je een lijvig standaardwerk geschapen over hoe het zeker niet moet in de politiek.

Video