Zo koop je nog een goed stuk vlees

WAT MOGEN WE NOG VERTROUWEN NA ZOVEELSTE VOEDSELCRISIS? EXPERTS GEVEN LESJE IN FILET PUR EN BRESSEKIP

Thijs Vervloet, van restaurant Colette in Westerlo, haalt zijn vermaarde kalfsvlees in Lommel. "Ik weet dat die dieren een goed leven hebben gehad, altijd top behandeld zijn. Dat is lékker vlees."
Thijs Vervloet, van restaurant Colette in Westerlo, haalt zijn vermaarde kalfsvlees in Lommel. "Ik weet dat die dieren een goed leven hebben gehad, altijd top behandeld zijn. Dat is lékker vlees."
Als consument zijn we dus gesjareld, in deze voedselcrisis: we krijgen dierenleed op ons bord - nu zijn het weer de kippen - en bij Verbist werd geknoeid met de houdbaarheidsdata. Hoe kopen we nog vlees in vertrouwen? "Train je ogen en neus", geven kenners mee, in een pleidooi voor blije carnivoren en goede slagers. "Leer vlees weer kénnen. Want ook al eten we het graag, we staan er ook wat onwennig naar te kijken." Daarom: lessen in vlees.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen



Alle artikels uit de krant