Exclusief voor abonnees

Zo gaat het eraan toe in het zenuwcentrum van de coronastrijd: “Een dag duurt soms tot drie uur ’s nachts”

Annabel bij een testmachine. "Wie last heeft van smetvrees, moet niet met virussen komen werken."
Photo News Annabel bij een testmachine. "Wie last heeft van smetvrees, moet niet met virussen komen werken."
Honderden stalen per dag, die allemaal even dringend onderzocht moeten worden op Covid-19. De dagen zijn lang, de nachten kort voor wie in het labo in het UZ Leuven werkt. Daar komen ze allemaal toe, de neuswissers van mensen die vrezen met corona opgezadeld te zitten. "Als er om tien uur 's avonds nog een hele bak A+-stalen toekomt - dus van mensen die hoogdringend getest moeten worden - dan weet je: we gaan nog niet naar huis."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen


Alle artikels uit de krant

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny Buyse

  En ik had al zoveel respect voor al die mensen in de zorgsector. Dat is nu nog onmetelijk gestegen. Als ik voor één ding nog veel meer wil betalen dan is het voor de zorgsector om hem draaiende te houden op een zo hoog mogelijk niveau. Nooit besparen in de zorgsector en als het te duur wordt voor de overheid moet iedereen maar een extra steentje bijdragen ten koste van hun luxe want zonder goede gezondheid heb je niks.

 • Mirra Mellinda

  Veel sterkte en een warm hart. Knap dat jullie ondanks de slopende uren jullie zo blijven inzitten voor het welzijn van iedereen. Hoedje af voor de toewijding en het doorzettingsvermogen. Veel mensen zijn u dankbaar :) alleen moeten ze dat eens laten horen

 • Geert De Winne

  Echt top hoe ze dit aanpakken in België , men mag dan veel belastingen betalen maar op gebied van geneeskunde en medische zorgen zijn we bij de beste klas van de wereld , ik ben heel trots op hun !

 • Lucien Raes

  Veel respect voor de mensen die zich inzetten, maar wees gerust, iedereen zal zijn gepeperde factuur wel krijgen. Ziekenhuizen zijn geen liefdadigheidsinstellingen, en gedragen zich er zeker niet naar!

 • Christophe Loix

  @ Lieve Geyter Onzinnig. Mensen moeten niet aan het beademingstoestel omdat ze coronavirus hebben, maar omdat ze een dubbele longonsteking en lage zuurstofsaturatie hebben. Of die longontsteking nu door SARS-CoV-2 of influenza veroorzaakt is, verandert niets aan de nood van die patiënt om beademd te worden. En er wordt momenteel in België nog geen enkele behandeling gegeven, noch hydroxychloroquine, noch remsedevir, als je positief test op SARS-CoV-2.