Exclusief voor abonnees

Zo ‘extreem’ is het programma van de PVDA: staatsonderwijs, gratis dokters en minder werken voor meer geld

Voorzitter Peter Mertens.
Laenen Voorzitter Peter Mertens.
Als het van PVDA afhangt, worden energie en post weer staatszaak, moeten rechters uit sociale conflicten blijven, krijgen alle kinderen hetzelfde onderwijs tot ze 16 zijn en werken we straks minder voor meer geld. Maar is dat extremistisch genoeg voor een 'cordon sanitaire'?

Je hebt 9% van dit artikel gelezen131 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan De Boeck

  De Pvda doet helemaal niets "gratis", zoals velen hier willen laten uitschijnen, verblind als ze zijn door hun zuurheid. De Pvda-dokters werken aan terugbetalingstarief, da's iets heel anders dan gratis. Ze verdienen gewoon een beetje minder dan hun collega's. Weer veel meningspuierij, zonder dat ze van iets weten.

 • Bert Van den bossche

  Extreem links... das zoals te goed zijn voor uw volk...

 • mario vermeersch

  niet alleen dat,ook de bedrijven zwaarder belasten,want nu betalen ze 0 euro belastingen.ook willen ze iets doen aan de armoede,want als het van Premier Michel afhangt dan zal er niet veel gebeuren.

 • Christiaan Boogaerts

  Cordon sanitair ! Voor zulke extreme partijen links of rechts!

 • Marc Bohets

  Traditionele partijen die het moeten hebben van bangmakerij en anderen messen in de rug te steken, hebben blijkbaar geen eigen goede argumenten om de kiezers aan te spreken, en zijn slechte verliezers. Ik ben zelf geen Vlaams Belang of PVDA/PTB kiezer, maar een cordon sanitaire is totaal ondemocratisch, dat is de kiezer plat in zijn gezicht uitlachen.