Exclusief voor abonnees

Zo duur is september: deze zeven Vlaamse gezinnen tonen hoeveel ze verdienen en hoe hoog de rekening in september oploopt

Karen Caillieu en haar man Kevin Robyn hebben er een dure maand opzitten. Enerzijds alles voor school en anderzijds nieuwe violen voor de hobby's van hun dochters Jill en June.
Florian Van Eenoo Photo News Karen Caillieu en haar man Kevin Robyn hebben er een dure maand opzitten. Enerzijds alles voor school en anderzijds nieuwe violen voor de hobby's van hun dochters Jill en June.
En plots komt alles bijeen. De schoolboeken, het lidgeld voor de sportclub, dat nieuwe scoutsuniform en het busabonnement. Gezinnen met kinderen weten met hun centen wel blijf als het september is. Broeksriemen worden aangehaald, aankopen uitgesteld, spaarboekjes aangesproken. Zeven gezinnen hielden voor deze krant hun boekhouding bij en spelen open kaart. Hoeveel komt er binnen? Hoeveel gaat er buiten?

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

88 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Venkat Shah

  Ik weet nog hoe wij in het secundair een lijst kregen met benodigdheden voor plastische opvoeding (een vak van 1h per week), en de factuur liep op tot 2000fr (25jr geleden!). Mijn moeder was er niet goed van. De helft van die spullen hebben we uiteindelijk nooit nodig gehad.

 • Veerle Vandewalle

  welke zagen zeg.Ze hebben een mooi inkomen en kunnen alles betalen?Wat willen ze dan?

 • René Schoeters

  De voorbeelden van netto inkomens zijn zoals zo vaak in dit soort berichtgeving niet realistisch! Ik lees hier inkomens van rond de 5000€, een klein beetje serieus blijven hé! Dat er mensen zijn die dit hebben geen probleem, maar er zijn er een pak anderen hoor!

 • PETRA Karna

  Allemaal dikke zever..... Ik werk voltijds mijn vrouw part time en hebben 3 kinderen waar 1 met een zware handicap hij is 8 jaar.... Aan de instelling betalen we iedere maand tussen de 250 en 300 euro uit onze eigen zak aan de instelling geen vervoer dat is ook nog 135 km per dag zelf rijden.... Enz... Dat is pas duur....

 • Carla Van Geel

  Onderwijs zou gratis moeten zijn om later de leerling en de staat de vruchten ervan te kunnen plukken. Er is geen lange termijn visie omdat er alle 4/5 jaar verkiezingen zijn en de verkozenen dus niet verder dan hun termijn denken. Een alternatief zou gratis online leren mogelijk moeten maken, met de technologie die we nu hebben is dat perfect mogelijk.