Exclusief voor abonnees

Zijn dit de ontsnapte IS’ers? Heus niet onmogelijk dat ze terug in België geraken

Yassine Cheikhi (links) zat in de entourage van de Molenbeekse aanslagenplanner Abaaoud. Mohamed Botachbaqut (rechts) liet op toetredings-fiche IS noteren dat hij een rol als zelfmoordterrorist wilde.
rv Yassine Cheikhi (links) zat in de entourage van de Molenbeekse aanslagenplanner Abaaoud. Mohamed Botachbaqut (rechts) liet op toetredings-fiche IS noteren dat hij een rol als zelfmoordterrorist wilde.
Mohamed Botachbaqut en Yassine Cheikhi. Dat zijn naar verluidt de Belgische IS'ers die in Syrië zijn ontsnapt. Namen die niet zo geruststellend zijn. Ze behoren allebei tot een kliek die al terreur heeft gepleegd in Europa. En het is heus niet zo denkbeeldig dat ze de weg naar huis kunnen vinden.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

126 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Vanormelingen

  Kan men niet een team special Forces inschakelen die zich enkel toelegt op het opsporen en liquideren van die kerels in België

 • Marc De Metsler

  Ginder blijven en nooit terugkomen,als die domme linkse volksverraders van politiekers dit hier binnenhalen dan gebeuren er terug aanvallen. @ karim tazi dat zou ik nooit zeggen als ik van jou was want de Vlaming heeft al andere oorlogen meegemaakt tegen den Duits dus..of denk je dat jullie hier alles gaan winnen en overmeesteren en dat jullie den baas worden over ons, wel denk dan maar vlug wat anders.

 • willems michel

  Volgens Geens kunnen zij onmogelijk terug in België zijn.Ook de ontsnapte vrouwen niet. Ik vrees dat ze er al enkele dagen zijn.

 • franky van damme

  Ontsnapt uit de gevangenis? Dat is precies een kamping.

 • Jan Selderslaghs

  Als ze hier geraken verdwijnen ze onder de radar. Radicale moslims gaan ze onderdak bieden en niet verraden. Is nog is gebeurd na de vorige aanslagen. Verder wel genieten van onze voordelen, daar zijn we dan goed voor. Deze mensen lachen ons niet toe maar uit.