"Wanneer we ondanks een negatieve test vermoeden dat iemand toch besmet is, houden we die persoon soms in isolatie en testen we een dag later opnieuw" Eva Van Braeckel (UZ Gent)
Volledig scherm
PREMIUM
"Wanneer we ondanks een negatieve test vermoeden dat iemand toch besmet is, houden we die persoon soms in isolatie en testen we een dag later opnieuw" Eva Van Braeckel (UZ Gent) © Wannes Nimmegeers

Zij verzorgen 3 op de 4 patiënten: longartsen komen pas écht uit hun kot

Virologen, epidemiologen, spoedartsen, internisten, kuisploegen: iedereen doet er alles aan om het coronavirus de baas te kunnen, maar de longartsen vormen de draaischijf in de ziekenhuizen. "Wij dragen de verantwoordelijkheid voor driekwart van alle coronapatiënten."

5 reacties

 • Moehmena Rahous

  2 jaar geleden
  Longartsen zijn de steunpilaren van onze maatschappij vandaag. Bescherm jullie zeer goed, verzorg jullie, rust regelmatig, laat jullie ondersteunen, raak niet te veel emotioneel betrokken en weet dat de mensheid jullie eeuwig dankbaar blijft.
 • Dirk Van den Lemmer

  2 jaar geleden
  De echte topdokters komen niet op televisie. Die werken zich tot uit de mouwen achter gesloten deuren. Heel veel respect. Hopelijk houden jullie het vol.
 • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

  2 jaar geleden
  Hopelijk gaan we die helden eren na dit virus, zo ook politie, brandweer, en alle andere beroepen en vrijwilligers die zich inzetten tegen de bestrijding hiervan
 • Johan Vervaeck

  2 jaar geleden
  Proficiat Eva, fantastisch werk leveren jullie daar. Ben jullie uitzonderlijk dankbaar voor de goeie zorgen die daar en elders aan de patiënten wordt besteed. Heb ervaring met jullie en weet dat er daar een topteam aan de slag is.
 • Luc Snykers

  2 jaar geleden
  Veel sterkte in deze moeilijke dagen .De bevolking moet blij zijn met jullie inzet . Dank U wel.