"Wanneer we ondanks een negatieve test vermoeden dat iemand toch besmet is, houden we die persoon soms in isolatie en testen we een dag later opnieuw" Eva Van Braeckel (UZ Gent)
Volledig scherm
PREMIUM
"Wanneer we ondanks een negatieve test vermoeden dat iemand toch besmet is, houden we die persoon soms in isolatie en testen we een dag later opnieuw" Eva Van Braeckel (UZ Gent) © Wannes Nimmegeers

Zij verzorgen 3 op de 4 patiënten: longartsen komen pas écht uit hun kot

Virologen, epidemiologen, spoedartsen, internisten, kuisploegen: iedereen doet er alles aan om het coronavirus de baas te kunnen, maar de longartsen vormen de draaischijf in de ziekenhuizen. "Wij dragen de verantwoordelijkheid voor driekwart van alle coronapatiënten."

5 reacties

 • Moehmena Rahous

  1 jaar geleden
  Longartsen zijn de steunpilaren van onze maatschappij vandaag. Bescherm jullie zeer goed, verzorg jullie, rust regelmatig, laat jullie ondersteunen, raak niet te veel emotioneel betrokken en weet dat de mensheid jullie eeuwig dankbaar blijft.
 • Dirk Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  De echte topdokters komen niet op televisie. Die werken zich tot uit de mouwen achter gesloten deuren. Heel veel respect. Hopelijk houden jullie het vol.
 • steven goossens

  1 jaar geleden
  Hopelijk gaan we die helden eren na dit virus, zo ook politie, brandweer, en alle andere beroepen en vrijwilligers die zich inzetten tegen de bestrijding hiervan
 • Johan Vervaeck

  1 jaar geleden
  Proficiat Eva, fantastisch werk leveren jullie daar. Ben jullie uitzonderlijk dankbaar voor de goeie zorgen die daar en elders aan de patiënten wordt besteed. Heb ervaring met jullie en weet dat er daar een topteam aan de slag is.
 • Luc Snykers

  1 jaar geleden
  Veel sterkte in deze moeilijke dagen .De bevolking moet blij zijn met jullie inzet . Dank U wel.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. PREMIUM

  Cercle en KVO denken aan Jackers en Hubert

  Cercle Brugge zoekt nog een doelman om als titularis in concurrentie te gaan met de 23-jarige Braziliaan Warleson. Het rekent niet op Goblet, terwijl Miguel Van Damme nog opbouwt na zijn lange inactiviteit. Gesprekken lopen met Guillaume Hubert - vorig seizoen gehuurd van Club - om definitief bij Cercle te tekenen, maar dat valt duur uit. Mogelijk daardoor richt de Vereniging het vizier richting Genk, waar Nordin Jackers (22) weg mag. De voormalige nationale beloftendoelman werd vorig seizoen verhuurd aan Waasland-Beveren. Cercle zal kort op de bal moeten spelen, want ook KV Oostende voert verregaande gesprekken met Jackers én Hubert. De kustploeg hoopt vandaag één van beiden vast te leggen. Jackers geniet ook belangstelling uit Nederland (Sparta). (MVS/LUVM/TTV)
 1. PREMIUM

  Eerst wel, dan niet en nu toch quarantai­ne voor wie uit 'oranje zone' komt

  Verwarrende communicatie over de kleurencodes voor terugkerende toeristen: nadat in het begin was gezegd dat wie uit een 'oranje zone' kwam zich moest laten testen en in quarantaine moest, bleek dat plots niet meer nodig. Op diplomatie.belgium.be stond enkel nog dat reizigers 'extra waakzaam' moesten zijn op symptomen. Tot dat gisteren weer aangepast werd: wie uit een oranje zone - zoals Luxemburg en Kroatië - komt, wordt toch gevraagd in quarantaine te gaan en zich te laten testen. "De boodschap is nog steeds dezelfde, maar de formulering is aangepast", is de uitleg in regeringskringen. "Het is geen verplichting, maar het wordt wel aangeraden. Er wordt een beroep gedaan op de burgerzin van de reizigers." Voor alle duidelijkheid: er geldt géén reisverbod naar oranje zones. Malta is intussen ook geen rode zone meer voor vertrekkers, het valt onder code oranje.