Exclusief voor abonnees

Zij verzorgen 3 op de 4 patiënten: longartsen komen pas écht uit hun kot

"Wanneer we ondanks een negatieve test vermoeden dat iemand toch besmet is, houden we die persoon soms in isolatie en testen we een dag later opnieuw" Eva Van Braeckel (UZ Gent)
Wannes Nimmegeers "Wanneer we ondanks een negatieve test vermoeden dat iemand toch besmet is, houden we die persoon soms in isolatie en testen we een dag later opnieuw" Eva Van Braeckel (UZ Gent)
Virologen, epidemiologen, spoedartsen, internisten, kuisploegen: iedereen doet er alles aan om het coronavirus de baas te kunnen, maar de longartsen vormen de draaischijf in de ziekenhuizen. "Wij dragen de verantwoordelijkheid voor driekwart van alle coronapatiënten."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Moehmena Rahous

  Longartsen zijn de steunpilaren van onze maatschappij vandaag. Bescherm jullie zeer goed, verzorg jullie, rust regelmatig, laat jullie ondersteunen, raak niet te veel emotioneel betrokken en weet dat de mensheid jullie eeuwig dankbaar blijft.

 • Dirk Van den Lemmer

  De echte topdokters komen niet op televisie. Die werken zich tot uit de mouwen achter gesloten deuren. Heel veel respect. Hopelijk houden jullie het vol.

 • steven goossens

  Hopelijk gaan we die helden eren na dit virus, zo ook politie, brandweer, en alle andere beroepen en vrijwilligers die zich inzetten tegen de bestrijding hiervan

 • Johan Vervaeck

  Proficiat Eva, fantastisch werk leveren jullie daar. Ben jullie uitzonderlijk dankbaar voor de goeie zorgen die daar en elders aan de patiënten wordt besteed. Heb ervaring met jullie en weet dat er daar een topteam aan de slag is.

 • Luc Snykers

  Veel sterkte in deze moeilijke dagen .De bevolking moet blij zijn met jullie inzet . Dank U wel.