Exclusief voor abonnees

Ziekenhuizen smeken overheid om zich te wapenen tegen snelle tweede golf: "Ons personeel is uitgeput"

Alle hens aan dek midden april in het UZ Gent. "We hebben 3 maanden op adrenaline geleefd."
Wannes Nimmegeers Alle hens aan dek midden april in het UZ Gent. "We hebben 3 maanden op adrenaline geleefd."
Dat onze overheid treuzelt met het uitrollen van een systeem om nieuwe uitbraken van Covid-19 in de kiem te smoren, maakt ook de ziekenhuizen ongerust. "Wij zijn logistiek klaar, maar ons personeel zit op zijn tandvlees." Ze smeken de regeringen om actie. "Een snelle tweede golf moeten we écht voorkomen."

Je hebt 6% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elke Celis

  Waarom wordt het geld dat de regering betaald krijgt om te "werken", niet gebruikt in de sector die het het hardst nodig heeft en zich kapot werkt?! De regering Wilmès mist inzicht en daadkrachtigheid, gebruikt haar volmachten niet wanneer nodig om de burger van zijn veiligheid te voorzien, volgt geen adviezen die ze zelf vragen, wisselt teveel tegenstrijdigheden uit, ... Velen met mij hadden al lang hun c4 verwacht hoor...

 • pol van de velde

  Een mens begint zich af te vragen wat al die politici in dit land uitsteken en waarvoor die betaald worden.

 • phil smedts

  Als allen die applaudisseren of een laken uit hun raam hangen, waar verplegenden eigenlijk niet veel aan hebben, eens politici zouden aanmanen om een 5% hogere bezetting te verplichten in ziekenhuizen en rusthuizen zou er misschien eindelijk een einde komen aan de besparingen in de zorgsector, waardoor zorgwerkers niet meer konstant op hun tandvlees zouden moeten werken.

 • Kristof Degros

  Het onderwijs stress ... sorry, maar volledig loon voor een paar taken door te geven en nu nog een maandje werken en 2 thuis. Denkt dat je wilt wisselen met de zorg ... ze hebben met moeite beschermend materiaal ... dat is een factor 100 erger me dunkt. Op uw tandvlees zitten van onderwijs...

 • Marleen Salien

  Mondmaskers hadden moeten verplicht worden. Ben juist naar het stad geweest om dringende boodschappen te doen. Terassen van cafés zijn goed gevuld. Maar geen kat draagt een mondmasker. In kleine Kruidvat veel te veel volk en ook daar droeg bijna niemand een mondmasker. Iedereen heeft er nu toch wel thuis in zijn kast liggen, denk ik. Het is net alsof er nooit een coronavirus heeft bestaan. Ik vrees voor het ergste.