Exclusief voor abonnees

Ziek en verminkt: zo erg zijn kinderen van Belgische IS-strijders eraan toe

REGERING OVERWEEGT BEROEP TEGEN TERUGKEER KINDEREN VAN SYRIËSTRIJDERS

Boven, vlnr, van Nadia Baghouri (28) en haar omgekomen man Mohamed Mezroui: dochter van 2 (geboren in Syrië), dochter van 4 (geboren in Syrië), dochter van 7 (geboren in België) en zoon van 5 (geboren in Syrië).
Onder, vlnr, van Sabah Hammani (28) en haar omgekomen man Mohamed Boudasis: zoon van 3 (geboren in Syrië), dochter van 2 (geboren in Syrië), dochter van 4 (geboren in Syrië)
HLN Boven, vlnr, van Nadia Baghouri (28) en haar omgekomen man Mohamed Mezroui: dochter van 2 (geboren in Syrië), dochter van 4 (geboren in Syrië), dochter van 7 (geboren in België) en zoon van 5 (geboren in Syrië). Onder, vlnr, van Sabah Hammani (28) en haar omgekomen man Mohamed Boudasis: zoon van 3 (geboren in Syrië), dochter van 2 (geboren in Syrië), dochter van 4 (geboren in Syrië)
Ze zijn er echt wel zwaar aan toe, de tien IS-kinderen tussen 7 maanden en 7 jaar jong die terug naar België gehaald moeten worden. Maar zolang de regering haar verantwoordelijkheid blijft ontlopen, helpt die uitspraak hen niet vooruit.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant