Zelfs klein incident kan demente doen flippen: onderzoek naar verdacht overlijden 93-jarige in rusthuis

De tragedie speelde zich af op de derde verdieping van woonzorgcentrum De Lichtervelde in Nazareth.
Wannes Nimmegeers De tragedie speelde zich af op de derde verdieping van woonzorgcentrum De Lichtervelde in Nazareth.
In een woonzorgcentrum in Nazareth is een 93-jarige vrouw overleden na een incident met een medebewoonster. Het drama speelde zich maandagavond af op de gesloten afdeling voor mensen met dementie. "We voeren een onderzoek naar een niet-natuurlijk overlijden", aldus het Gentse parket. De demente vrouw is inmiddels aangehouden.

Wat er zich precies heeft afgespeeld op de derde verdieping van het christelijk geïnspireerde rust- en verzorgingstehuis De Lichtervelde in Eke (Nazareth), is zelfs voor de medewerkers onduidelijk - tenminste, voor degenen die maandagavond niet van dienst waren. De directie zei hen enkel dat er een incident was met twee bewoners. De ene overleed, de tweede werd opgepakt. Dat bevestigt directeur Günther De Coen. "Het personeel heeft maandag om 22 uur zelf alarm geslagen bij politie en gerecht." Over de omstandigheden wil hij niets kwijt, op vraag van het parket. "Wij verlenen onze volledige medewerking aan het onderzoek."

Je hebt 25% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diana De Wit

  was er beter toezicht geweest was dit nooit gebeurd!!! dementerende hoogbejaarde mensen horen niet in de gevangenis!!!

 • Steven Moens

  Tja, iemand die gevorderde dementie heeft kan je moeilijk verantwoordelijk houden voor haar/zijn daden.

 • Hendrik Goris

  Papierwerk ... overal, in ziekenhuizen, in rusthuizen, in scholen, ... De bemoeizucht van de zuil verhindert goede mensen hun werk goed te doen.

 • Domi Van Hoof

  Heel erg wat er gebeurd is. Sterkte aan beide families. Maar ik stoor me enorm dat men altijd over een demente of een dementerende. Die mensen zijn die ziekte niet, zij zijn personen met dementie!

 • frank uittenhove

  Deze afdeling is nie geschikt voor zulke mensen, deuren staan wagenwijd open zodat iedereen zomaar op ieders kamer kan,onlangs op bezoek geweest en de reuk van urine was niet te harden,reden ,te weinig personeel zeker? familie van overledene