Exclusief voor abonnees

Zangkoor voor mensen zonder stembanden: “We voelen ons een kermisattractie, maar we steken ons niet meer weg”

Anne, Dirk, Guy, Inge en Frank: samen het koor OverStem Kanker. Een bijzonder koor, want de leden hebben geen strottenhoofd meer. Op de plaats waar dat vroeger zat, zit nu een gat in hun keel.
Jan De Meuleneir/Photo News Anne, Dirk, Guy, Inge en Frank: samen het koor OverStem Kanker. Een bijzonder koor, want de leden hebben geen strottenhoofd meer. Op de plaats waar dat vroeger zat, zit nu een gat in hun keel.
In België leven om en bij de 1.400 mensen bij wie het strottenhoofd is weggenomen, meestal omdat er kanker in het spel was. Met dat gat in de keel is ademen, praten, eten en drinken nooit meer hetzelfde. Ze klinken een beetje als verkouden robots, zijn snel buiten adem en vatbaar voor infecties. Het is een lot dat velen in een sociaal isolement duwt, maar niet allemaal. Vijf van hen vormen nu een koor, OverStem Kanker. Elke week komen ze samen en zingen ze vier liedjes. "Shout! Shout! Let it all out!"

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.