Exclusief voor abonnees

Wordt het straks 'kom uit uw kot'? Waarom het strand veiliger is dan het kantoor

Afstand houden op kantoor of op de dijk: het zou niet dezelfde kans op besmetting geven.
Photo News Afstand houden op kantoor of op de dijk: het zou niet dezelfde kans op besmetting geven.
Zolang we met z'n allen op anderhalve meter van elkaar blijven, zijn we veilig voor Covid-19. Toch? Niet helemaal. Die afstandsregel is er de voorbije maanden zo fel ingepompt dat het lijkt alsof het de gouden regel is om besmetting te voorkomen. Studies wijzen uit dat de situatie niet zo zwart-wit is. En dat is mogelijk slecht nieuws voor wie op kantoor werkt, maar goed nieuws voor het toerisme aan de kust.

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

53 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • johan fransaert

  man man toch hoe ze ons met alle middelen toch maar willen verleiden om deze zomer op vakantie te gaan al of niet in eigen land, geeft nog maal aan hoe onze en andere Europese overheden ons enkel zien als geld ezels die ze zo veel mogelijk proberen uit te melken.

 • Philippe Stevens

  Ik lees hier constant ik ga op reis in mijn eigen tuin en zo , zeker doen dan is er meer plaats en keuze voor de mensen die een normaal leven willen en geen schaapjes willen zijn , veel plezier in uwen hof !

 • PETER VAN OYCKE

  Het wordt pas nu gevaarlijk met het versoepelen van de maatregelen die in een stroomversnelling worden genomen en die het Coronaverhaal heel ongeloofwaardig maken. Vanaf nú wordt het voor mij enkel nog werken en in mijn kot blijven, meer dan ooit tevoren

 • Matthias Desmet

  Ik wil gerust weer in mijn kot in september, als ik maar op reis kan gaan

 • PETER VAN OYCKE

  Alle registers open om juli en augustus toeristisch te overbruggen en vanaf september opnieuw in ons kot