Jan Loos, wolvenkenner.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Loos, wolvenkenner.

Wolvenkenner Jan Loos: "Ik wéét wie Naya doodschoot. En dat hij weer klaarzit in een hut"

Grote kans dat er in België dezer dagen ineens een wolf of acht — misschien wel tien — bij komen. “Er zijn twee koppels nu, dus is het is een mathematische zekerheid dat daar welpen van komen”, zegt wolvenkenner Jan Loos. “Maar de jager die zwangere Naya doodschoot, zit nu ook weer in zijn hut, met nachtkijker en geladen geweer. Dat is geen geruststellend gevoel.”

61 reacties

 • Mi Janssens

  7 maanden geleden
  Ik hoop dat die doder van Naya en welpjes wordt gepakt en veroordeelt!Dit spelletje heeft allang genoeg geduurd. Ze moeten beschermd worden en de jacht daar moet aan banden gelegd worden. Schapen goed hoog met elektriciteit beschermen of binnen je kan subsidies krijgen. Anders moet getuige praten want is echt een beschermde diersoort en ze komen zich hier nestelen. Binnenkort moeten we voor alles op straat gaan komen.
 • Diana De Wit

  9 maanden geleden
  Vang hem dan en steek hem in een kooi, zonder munitie weliswaar! En geef zijn naam vrij! Jagers zouden verboden moeten worden, zij doen dit enkel uit eigen plezier om te doden!
 • Dirk Punie

  9 maanden geleden
  Geef de plaats waar en wanneer de dader er zit . Als je zeker dat hij de moordenaar is. Aan geven politie óf ik wil graag de eer om hem persoonlijk zijn strot oversnuiden en hem onderste boven aan boom hangen om te laten leeg bloeden. Ach met veeeel plezier .
 • Leopold D'hauwe

  9 maanden geleden
  Leonard Tonnelier, er is in gans de wereld nog nooit een mens gedood door een wolf. Het is door mensen met hun sprookjes zoals jij dat de wolf geweerd werd en wordt, niet door de realiteit.
 • yves luyten

  9 maanden geleden
  Indien hij dat weet, is het dan niet zijn burgerplicht om dat aan de bevoegde instanties te melden? Of is hij zelf de dader, dit om publiciteit, sympathie en middelen te bekomen?
 1. Iraanse doelman arriveert in Antwerpen
  PREMIUM

  Iraanse doelman arriveert in Antwerpen

  Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar gisteren zette Alireza Beiranvand, doelman van de Iraanse nationale ploeg, dan toch eindelijk voet op Belgische grond. De 27-jarige Iraniër is al even in beeld bij Antwerp, maar mede door de coronacrisis zat de keeper vast in z'n thuisland. Gisterochtend is hij alsnog kunnen vertrekken richting ons land. Wanneer hij z'n fysieke en medische testen kan afleggen, is voorlopig onduidelijk. Het zou kunnen dat hij om gezondheidsredenen een aantal dagen in quarantaine wordt gehouden. Als alles vlot verloopt moet Beiranvand dit seizoen de strijd aangaan met Jean Butez om een plaats tussen de Antwerpse palen. (MVS)
 2. Jagersvereniging blikt terug op de moord op Naya: “Nee, we worden niét nerveus als er nieuwe wolven rondlopen”
  PREMIUM

  Jagersvere­ni­ging blikt terug op de moord op Naya: “Nee, we worden niét nerveus als er nieuwe wolven rondlopen”

  De jachtsector kende een moeilijk jaar. ‘Helden’ om de everzwijnenplaag in te dijken. ‘Vijanden’ nadat wolvenkenners Jan Loos en Sil Janssen ze beschuldigden van de 'moord’ op wolvin Naya. “Dat kwam héél hard aan bij veel jagers", zegt Jochen Hermans, voorzitter van Hubertus Vereniging Limburg. Wolf August rooft er intussen op los en doodde enkele dagen geleden in de Kempen nog een kangoeroe. Hart vasthouden voor een Naya 2.0-scenario.
 3. PREMIUM

  Koning ruilt op 21 juli vuurwerk voor bezoek aan woonzorg­cen­trum

  Het wordt dinsdag een onuitgegeven nationale feestdag. De koning en zijn gezin beginnen wel nog met de traditionele viering van het Te Deum - met een beperkt aantal aanwezigen - maar het militaire defilé wordt vervangen door een ceremonie van amper 75 minuten, waarin hulde wordt gebracht aan de helden van de coronacrisis. Opmerkelijk: in plaats van feest te vieren in het park of naar het vuurwerk te kijken, gaan Filip, Mathilde en de vier kinderen om 17 uur op bezoek in het woonzorgcentrum Cecilia in Alken. Ze spreken er met bewoners en personeel en wonen een optreden bij van het koor Re-Member-Mi, dat met muziek mensen met dementie beter probeert te bereiken. In Morlanwelz bezoekt het gezin een uur later een hersteloord voor mensen die revalideren. (PhG)
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt