Exclusief voor abonnees

Witte woede bekoeld na investering van 1 miljard: “Eindelijk erkenning waar we al jaren op wachten”

Zorgverleners aan het bed van een Covid-patiënt.
Photo News Zorgverleners aan het bed van een Covid-patiënt.
De zorgsector schuwt de grote woorden niet. Bij slecht nieuws spreken ze over “rampen” en “eisen” ze meer steun. Bij goed nieuws, zoals de ­investering van in totaal 1 miljard euro van de federale regering, hebben ze het over “een historisch akkoord” en “een gigantische stap vooruit”. In ziekenhuizen en woonzorgcentra reageren de verpleegkundigen zelf voorlopig afwachtend. “Dit wordt vooral voor jonge verpleegkundigen interessant. Ik hoop dat ze ook hebben nagedacht over een dertiende maand, want dat krijgt onze sector niet.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

93 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Preso Kathleen

  Zijn we niet bang, dat we over een jaar, vergeten zijn, dat we 6% opslag gekregen hebben maar dat de werkdruk idem is gebleven, lees weer ontevredenheid ? Ik zou zeggen extra mensen aanwerven en de werkdruk laten dalen. En aub geef enkel een kleine verhoging aan de verpleegkundige en niet aan de dokters en specialisten.

 • raf peeters

  Het is hun van harte gegund maar toch is het wraakroepend omdat dit kan (en weinig verdienen ze niet) en dat er vandaag nog gepensioneerden zijn die veel minder heb-ben nog de 2% solidariteitsbelasting betalen door wijlen Dehaene,geld dat een gepensioneerde best kan gebruiken na x aantal indexsprongen waar ook alleen de gepensioneerden slachtoffer van zijn en jaar voor jaar moeten doen met een niet aan de levensduurte aangepast pensioen.Schaf deze discriminatie af.

 • Erna Vande Walle

  En de verpleegsters die op pensioen zijn krijgen die ook wat extra, velen van ons hebben noch de 45uren werkweek gekend voor een zeer karig loon en we hebben daardoor een pensioen die nu niet aangepast is aan de levensduurte.

 • Thomas Hamerlijnck

  Electorale propaganda, al is een ingreep al héél lang nodig. Voor de bekrompen politieke bovenlaag bestaat een relatieve werkelijkheid van feestjes, electorale distance, machotalk, en volksverlakkerij.

 • Christophe De Keyster

  Wie gaat dit allemaal blijven betalen,want de put is al ongelooflijk diep!!