Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Winkelkar nooit zo duur door promoverbod dat niet nodig was

Er is iets vreemds aan de hand in onze supermarkten. Net nu we met z'n allen 'in ons kot' moeten blijven om te eten en drinken, stijgen de prijzen aanzienlijk. Zijn we het slachtoffer van onze eigen hamsterwoede? Om die in te dijken kwam er een verbod op promoties. Een verbod dat wellicht zinloos was... maar dat de prijzen wél de hoogte injoeg. HLN dook in de cijfers: bij zo’n 1.500 producten was er een stijging van 10 procent of zelfs meer. En wie op 30 maart ging winkelen, betaalde zich blauw.

169 reacties

 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  3 jaar geleden
  Al het geld dat we opzij gezet hebben om later te gaan reizen, verdwijnt nu in de winkelkar! Dank aan ons half dozijn regeringen! Het kan (en zàl) verkeren, zei Bredero.
 • Luc Ver Eecke

  3 jaar geleden
  Schandalig , echt dubbel profiteren doen ze . En pas op straks vakantie in eigen land en nog meer gejost worden zou ik zeggen .
 • Mario Guns

  3 jaar geleden
  Één ding is zeker de supermarkten zijn de grote winnaars tijdens de coronacrisis !!! Die hebben dat zeeeer slim bekeken .
 • Yves Cordy

  3 jaar geleden
  Wat mij is opgevallen is dat naast het wegvallen van de promoties er vaak alleen de duurdere merkproducten beschikbaar zijn. Goedkopere merken of de zgn. "witte" producten zijn aan geen kanten meer te bekennen. Na de lockdown zal ik (als ik het overleef) gewoon weer mjin boodschappen over de grens gaan doen en in België geef ik geen centiem meer uit tenzij het echt niet anders kan.
 • Patrick Duyck

  3 jaar geleden
  Miljoenen meer omzet is niet miljoenen meer verdiend dit even ter zijde
 1. PREMIUM

  België geeft Google boete van 600.000 euro

  De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft Google Belgium een boete van 600.000 euro opgelegd, omdat de zoekmachine het recht van een burger om vergeten te worden niet naleefde. Het is volgens de GBA de hoogste boete die ze tot nu toe heeft opgelegd. Google weigerde het verzoek van 'iemand die door zijn functie een rol speelt in het openbare leven in België' om de aan zijn naam gekoppelde zoekresultaten te verwijderen uit de zoekmachine. Het ging om verwijzingen naar mogelijke banden met een politieke partij en om verwijzingen naar een klacht over pesten die lang geleden ongegrond werd verklaard.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.