Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Winkelkar nooit zo duur door promoverbod dat niet nodig was

Er is iets vreemds aan de hand in onze supermarkten. Net nu we met z'n allen 'in ons kot' moeten blijven om te eten en drinken, stijgen de prijzen aanzienlijk. Zijn we het slachtoffer van onze eigen hamsterwoede? Om die in te dijken kwam er een verbod op promoties. Een verbod dat wellicht zinloos was... maar dat de prijzen wél de hoogte injoeg. HLN dook in de cijfers: bij zo’n 1.500 producten was er een stijging van 10 procent of zelfs meer. En wie op 30 maart ging winkelen, betaalde zich blauw.

169 reacties

 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  1 jaar geleden
  Al het geld dat we opzij gezet hebben om later te gaan reizen, verdwijnt nu in de winkelkar! Dank aan ons half dozijn regeringen! Het kan (en zàl) verkeren, zei Bredero.
 • Luc Ver Eecke

  2 jaar geleden
  Schandalig , echt dubbel profiteren doen ze . En pas op straks vakantie in eigen land en nog meer gejost worden zou ik zeggen .
 • Mario Guns

  2 jaar geleden
  Één ding is zeker de supermarkten zijn de grote winnaars tijdens de coronacrisis !!! Die hebben dat zeeeer slim bekeken .
 • Yves Cordy

  2 jaar geleden
  Wat mij is opgevallen is dat naast het wegvallen van de promoties er vaak alleen de duurdere merkproducten beschikbaar zijn. Goedkopere merken of de zgn. "witte" producten zijn aan geen kanten meer te bekennen. Na de lockdown zal ik (als ik het overleef) gewoon weer mjin boodschappen over de grens gaan doen en in België geef ik geen centiem meer uit tenzij het echt niet anders kan.
 • Patrick Duyck

  2 jaar geleden
  Miljoenen meer omzet is niet miljoenen meer verdiend dit even ter zijde
 1. PREMIUM

  WHO: "Wereld keert niet snel terug naar 'oude normaal'"

  De wereld zal niet terugkeren naar 'het oude normaal' binnen een afzienbare toekomst. Dat is alvast de mening van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), nadat zondag wereldwijd een record van 230.000 nieuwe coronagevallen werd opgetekend. "Het virus blijft publieke vijand nummer één, maar de daden van vele regeringen en personen weerspiegelen dat geenszins", zei de directeur-generaal van de WHO. Volgens hem gaan te veel landen "in de verkeerde richting". Hij vermeldde er wel niet bij over welke landen hij het had. De coronapandemie heeft wereldwijd al aan 569.000 mensen het leven gekost.
 2. Regenachtig
  PREMIUM

  Regenach­tig

  Vandaag is het overal betrokken met geen of amper opklaringen. Bovendien valt er bij momenten wat lichte regen, afgewisseld met lange droge momenten. Pas op het einde van de namiddag wordt het volledig droog vanuit het westen. Het is koel voor de tijd van het jaar bij maxima rond 18 graden. De wind waait matig uit het westen. Vanavond wordt het overal droog en tijdelijk komen er enkele opklaringen opzetten. Later wordt het echter opnieuw grijs, en af en toe valt er een drupje motregen indien de bewolking dik genoeg wordt. De temperaturen dalen tot minimaal 12 graden en de west-noordwestenwind zwakt gevoelig af.
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  3

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Zulte Waregem verpulvert KVK-record tijdens teambuilding
  PREMIUM

  Zulte Waregem verpulvert KVK-re­cord tijdens teambuil­ding

  De spelers van Essevee bivakkeren voor een tweedaagse teambuilding in de Ardennen. In La Roche werd de klassieke death ride gehouden met Saido Berahino in een hoofdrol. Marcq en De Ruyver zijn nog niet hersteld van hun blessure uit de oefenpartij tegen Cercle en konden niet aan de activiteiten deelnemen nu Essevee voor de eerste keer richting Ardennen trok. Opvallend was dat ook de (jonge) assistent-trainers Timmy Simons en Davy de fauw aan de esbattementen deelnamen. En er was nog een leuk detail voor de groep: de plaatselijke organisator liet weten dat het record van de traditionele 'brandweerproef' tot hiertoe op naam stond van KV Kortrijk met 52 seconden. En dat werd gisteren verpulverd door Essevee met 49 seconden. (ESK)