Philip Demanet, die een winkel in lederwaren uitbaat, en Angyal Istva'n.
Volledig scherm
Philip Demanet, die een winkel in lederwaren uitbaat, en Angyal Istva'n. © Photo News

Winkelier roept iedereen op om bedelaar te helpen: “Een job en een dak boven zijn hoofd: het moét ons lukken”

In de meeste winkelstraten is men daklozen liever kwijt dan rijk, maar niet zo in Halle. Daar startte de uitbater van een lederwarenzaak een hulpactie voor een Hongaarse man die vlak bij zijn etalage al vele maanden zit te bedelen. "Hij is zoals wij. Wij zouden hem kunnen zijn."

7 reacties

 • Francois Spiessens

  1 jaar geleden
  Dit is het mooiste wat ik ooit gezien heb. Prachtig van de winkelier. Ge zijn een mooi mens. Zo moesten er meer zijn. Ook de mensen die eten enz... brengen is zeer menselijk en laat zien dat er nog hulp bestaat: ook voor mensen die van elders komen. Moesten de politiekers ook eens zo een hart hebben, maar ja , is dromen he. Ik hoop dat die mens met zijn honden, zo snel mogelijk heeft, wat hij moet hebben, om hier bij ons te leven. Spiessens François
 • Sonja Carre

  1 jaar geleden
  Ik zet me ook in voor daklozen, elk jaar komen er meer en meer bij. Denk niet "het zal me nooit overkomen". Scheiden, ziekte, verlies van werk...kan er al voor zorgen dat je binnen de kortste tijd op straat leeft. Onze overheid blijft hierbij dik in gebreke.
 • Jeannine Van Uffelen

  1 jaar geleden
  Mr Demaret wat ben jij een liefdevol mens hoe mooi is dit proficiat , het doet mij deugt dit te lezen en te weten dat er toch nog mensen zijn met het hart op de juiste plaats !
 • Erwin Fiers

  1 jaar geleden
  Toch vreemd.Orban doet dat toch goed.Stel dat daar een Vlaming moest zitten.Heb hier fel mijn bedenkingen bij want de den dop hier is ook gene vetten.En ik ben geen stempelaar.En ook geen egoïst.
 • Karina De smet

  1 jaar geleden
  Nederlands hoef hè tegenwoordig nog niet te spreken om hier met mensen te kunnen praten, er staan vertaalsites op de mobiele telefoon, maar die heeft deze mens misschien ook niet. Dan zou je elkaar al beter kunnen verstaan. Ik hoop dat deze mens een kans krijgt en vlug werk heeft, en chapeau voor die mens van de lederzaak.
 1. PREMIUM

  Koning ruilt op 21 juli vuurwerk voor bezoek aan woonzorg­cen­trum

  Het wordt dinsdag een onuitgegeven nationale feestdag. De koning en zijn gezin beginnen wel nog met de traditionele viering van het Te Deum - met een beperkt aantal aanwezigen - maar het militaire defilé wordt vervangen door een ceremonie van amper 75 minuten, waarin hulde wordt gebracht aan de helden van de coronacrisis. Opmerkelijk: in plaats van feest te vieren in het park of naar het vuurwerk te kijken, gaan Filip, Mathilde en de vier kinderen om 17 uur op bezoek in het woonzorgcentrum Cecilia in Alken. Ze spreken er met bewoners en personeel en wonen een optreden bij van het koor Re-Member-Mi, dat met muziek mensen met dementie beter probeert te bereiken. In Morlanwelz bezoekt het gezin een uur later een hersteloord voor mensen die revalideren. (PhG)
 2. PREMIUM

  Goffin schrijft zich in voor ATP Washington

  Ook al wordt er pas eind van de maand een beslissing omtrent het doorgaan van de US Open (31 augustus) verwacht en toonde David Goffin (ATP 10) afgelopen weekend nog zijn scepsis, toch liet de Luikenaar niets aan het toeval over en schreef hij zich in voor de Citi Open in Washington (13 augustus), het eerste toernooi op de ATP-kalender na de lockdown. Goffin is op het ATP 500-toernooi in goed gezelschap, want ook onder anderen Daniil Medvedev (ATP 5), Stefanos Tsitsipas (ATP 6), Roberto Bautista Agut (ATP 12), Diego Schwartzman (ATP 13), Karen Khachanov (ATP 15), Denis Shapovalov (ATP 16), Christian Garin (ATP 18), Felix Auger-Aliassime (ATP 20) en Kei Nishikori (ATP 31) staan op de inschrijvingslijst. Grigor Dimitrov (ATP 19), die enkele weken geleden als eerste speler positief testte tijdens de Adria Tour, meldde gisteren dan weer dat hij genezen en coronavrij is én uitkijkt naar de US Open. Als dat toernooi tenminste doorgaat. (FDW)
 1. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre

 2. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"