Exclusief voor abonnees

Winkelen over de grens: hartstikke goedkoop, quoi

BELGEN KOPEN STEEDS MEER IN NEDERLAND EN FRANKRIJK

Eind dit jaar opent Jumbo - de goedkoopste Nederlandse supermarktketen - zijn eerste vestiging in ons land, maar in afwachting steken duizenden Belgen de grens over om er hun kar te vullen.
Photo News Eind dit jaar opent Jumbo - de goedkoopste Nederlandse supermarktketen - zijn eerste vestiging in ons land, maar in afwachting steken duizenden Belgen de grens over om er hun kar te vullen.
Eén op de drie Belgen gaat regelmatig over de grens winkelen, en dan vooral in Frankrijk en Nederland. En dat doen ze steeds vaker: in één jaar stegen de uitgaven over de grens met bijna 14% bij onze noorderburen en 7,5% bij onze zuiderburen. De reden is niet ver te zoeken: voeding en dranken zijn bij ons gemiddeld 10 tot 12% duurder.

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.