Eind dit jaar opent Jumbo - de goedkoopste Nederlandse supermarktketen - zijn eerste vestiging in ons land, maar in afwachting steken duizenden Belgen de grens over om er hun kar te vullen.
Volledig scherm
PREMIUM
Eind dit jaar opent Jumbo - de goedkoopste Nederlandse supermarktketen - zijn eerste vestiging in ons land, maar in afwachting steken duizenden Belgen de grens over om er hun kar te vullen. © Photo News

Winkelen over de grens: hartstikke goedkoop, quoi

Eén op de drie Belgen gaat regelmatig over de grens winkelen, en dan vooral in Frankrijk en Nederland. En dat doen ze steeds vaker: in één jaar stegen de uitgaven over de grens met bijna 14% bij onze noorderburen en 7,5% bij onze zuiderburen. De reden is niet ver te zoeken: voeding en dranken zijn bij ons gemiddeld 10 tot 12% duurder.

65 reacties

 • ralph ernst

  2 jaar geleden
  We hebben er alles aan gedaan om de vakbonden groot te maken en nu zien we het resultaat : het zijn dezelfde zakkenvullers als onze politici. En aan alle die Nederland zo de hemel in prijzen geef ik maar een advies : verhuis dan naar ginder. Je zult vlug het TOTALE plaatje zien en voelen !
 • Fabrice Braccio

  2 jaar geleden
  Toeval wil dat we vorige dinsdag naar Eindhoven (55km) zijn gegaan.Goedkoopste diesel 7 cent/liter minder dan goedkoopste in België.Sterke drank? tot 30% minder duur.En als je de akties volgt is het helemaal feest.Kleine inkopen doen we nog hier, maar vanaf nu gaan we maandelijks een uitje doen in Eindhoven.Wat je al bespaart op frisdranken , bier (Jupiler jawel) , diesel en droge voeding is de moeite waard. Trouwens heel lekker en goedkoop gegeten in de Oriëntal Green House, een aanrader
 • anna vandenberg

  2 jaar geleden
  Mijn moto is hoe verder je loopt, hoe verder je moet terugkomen. Ik koop alles in buurt op fietsafstand. In Nederland kan alles goedkoper zijn, maar in Belgische ziekenhuizen zitten de uitbehandelde kankerpatiënten in de wachtkamers. Vele zeggen me, zorg dat nooit het Nederlandssysteem hier ingevoerd wordt.
 • Lucas Balieu.

  2 jaar geleden
  Dirk , maar je krijgt er 3 keer zoveel voor terug, goede autowegen,goede fietspaden en goede voetpaden. Dat dan weer wel.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  De regering die de burger leerde om zijn budget efficiënt te beheren. Maar het zelf niet kon.
 1. PREMIUM

  Politie vindt 37 kilo cocaïne tussen steenkool en 1,7 miljoen euro en 20 kilo goud na huiszoekin­gen

  In de Gentse haven heeft de politie vorige week een drugstransport onderschept waarbij 37 kilogram cocaïne (straatwaarde 2,6 miljoen euro) verborgen zat in een steenkoollading. Terwijl de politie bezig was, kwam een wagen met drie mannen toe, voorzien van materiaal om toegang te krijgen tot het schip en de lading te doorzoeken. Het gaat om twee Belgen van 36 en 37 jaar en een 26-jarige Albanees. Op bevel van de onderzoeksrechter volgden bijkomende huiszoekingen. In Zele werd de 47-jarige eigenaar van de wagen gearresteerd, en in Antwerpen trof de politie een geladen pistool, een grote hoeveelheid cash geld (ongeveer 1,7 miljoen euro) en 20 kilogram in goudstaven aan. In de flat werden twee Albanezen van 26 en 30 opgepakt. (WSG)
 2. PREMIUM

  "Kust heeft nu oplossing nodig voor klimaatver­an­de­ring"

  De kust is, als laagst gelegen gebied van Vlaanderen, erg kwetsbaar door de klimaatverandering. "We moeten nu oplossingen zoeken of het is te laat", zeggen experts in een nieuw boekje, 'Kust en klimaat'. "Ingrepen om pakweg dijken te bouwen, hebben hun tijd nodig. Dat moet je niet doen als je nog 3 cm verwijderd bent van een potentiële overstroming", aldus verantwoordelijke van 'T.OP Kustzone' Stijn Vanderheiden. Hij wil onder meer inzetten op samenwerken met de natuur: ruimte om duinen te laten ontwikkelen, bijvoorbeeld. "Het gaat om evenwicht, dat is een moeilijke denkoefening. Iedereen wil zijn stukje ruimte vrijwaren. Met deze gids pleiten we ervoor met alle actoren samen oplossingen te vinden die voor iedereen goed zijn." (MM)