Exclusief voor abonnees

Willem Vermandere blijft op z’n 80ste gewoon voortdoen: “Ik voel wel dat ik stilaan analfabeet word. Maar mailen en Facebook, ik ga het mij niet meer aanleren”

Kleinkunstzanger-beeldhouwer Willem Vermandere
Jan De Meuleneir/Photo News Kleinkunstzanger-beeldhouwer Willem Vermandere
Kleinkunstzanger-beeldhouwer Willem Vermandere, als geen ander vergroeid met de Westhoek, is 80 geworden. Big deal. "Alle dagen zijn het vieren waard", zegt Vlaanderens bekendste bard, die het ook in de winter van zijn leven aanpakt zoals hij het altijd heeft gedaan. "Gewoon voortdoen." En Mo Salah aanvuren achter zijn tv.

Je hebt 5% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roland Michiels

  Willem gij zijt een schone mens. Nog vele gezonde jaren.

 • Gert Destoop

  Heel leuk. Maar waarom heeft ie niet vroeger leren e-mailen? Niet op Facebook zijn, okay. Maar wat heeft die vent dan al die tijd gedaan behalve "lopen langs de straten"? Prettige verjaardag, Wannes, en ik kan me voorstellen dat je je publiek "enthousiasmeert". Maar heb je niets gemist de laatste veertig jaar? Al was het maar e-mail? O, nee, dat hebben ze in West-Vlaanderen nog niet. Duh!

 • Frank Janssen

  Ga aub. met pensioen zeg!!

 • Cor Snoekx

  Willem een zeer gelukkige verjaardag. Je bent een echte noeste sterke kunstenaar zanger.

 • DOMINIEK COTTENS

  Groot artiest. Eenvoudig gebleven. Maar 80 jaar is amper het vermelden waard op VRT radio en TV. Triest.