Exclusief voor abonnees

Wij hebben banken gered, nu redden zij ons

HALFJAAR UITSTEL VOOR LENINGEN EN OVERHEIDSGARANTIE VOOR BEDRIJVEN IN NOOD

Febelfin-voorzitter Johan Thijs.
Photo News Febelfin-voorzitter Johan Thijs.
Wie vóór corona niet in zware papieren zat en nu wel, kan bij de bank uitstel tot oktober vragen voor afbetalingen. Daarbovenop staat de regering tot 50 miljard borg voor snelle leningen aan stilgevallen bedrijven. Toch zijn het de banken die de eerste klap zullen incasseren.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen


Alle artikels uit de krant

32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Vic Lenaerts

  Oh kom geloof dit nu toch niet ,twee maand uitstel van betalen en dan toeslaan en je huis aanslaan ,dit zullen er velen meemaken die zonder werk vallen, het zijn pas de zelfstandigen die 4000 euro krijgen een Liberaal geschenk nogmaals aan één welbepaalde klasse. Werknemer die 1400 euro netto verdient zal die 4000 € netto moeten helpen betalen in de vorm van belastingen. Deze regering is totaal absurd bezig dit wordt onbetaalbaar .

 • Frans Peeters

  De politiekers hebben hun waarheid verloren en zullen de volgende verkiezing een enorme schuldenberg achterlaten de enkele buitenlandse banken gaan er zo met onze bedrijven vandoor zoals voorheen met overheidsgebouwen en electrisieteit

 • birgit vanderest

  Geef niet zomaar geld, maar help een handje door renteloze leningen toe te staan na controle van hun financiële middelen ook in het buitenland!

 • luc Cuypers

  Het zal nodig zijn . Anders zijn er bij de volgende crisis , die er sowiso aankomt , geen banken meer en enkel chaos . Daar zijn al films over gemaakt . Over zoiets als corona trouwens ook . Zie Cordon ! Regeringsleiders zijn enkel met hun macht begaan . Het belang van het volk is hun laatste zorg . Hopelijk veranderd er iets blijvend in de hoofden van de mensen aan de top .

 • Jules Vermeers

  Neen meneer, U krijgt geld van de overheid, daar staan wij de belasting betaler borg voor en U verdeelt dat zonder eigen risico, de staat, wij, dragen de risico's, banken doen niets, al wat ze beweren te doen is door iemand anders betaald of iemand anders, de staat wij dus, onder garantie of dacht je dat we in sprookjes en banken geloven?