Opmerkelijk: de verhuur van vakantiewoningen en appartementen neemt een hoge vlucht.
Volledig scherm
PREMIUM
Opmerkelijk: de verhuur van vakantiewoningen en appartementen neemt een hoge vlucht. © Ardennes-Etape

Wie nog graag op vakantie in eigen land wil: er is nog overal plaats, ook in juli

De voorbije weken hebben Vlamingen massaal verblijven in vakantiehuisjes en appartementen geboekt, tot 20% meer dan vorig jaar. Ook de hotels zijn aan een inhaalbeweging begonnen, maar hinken nog altijd achterop. Het goede nieuws: wie nog graag op vakantie wil in eigen land, kan dat: er is nog overal plaats, ook in juli.

5 reacties

 • Pieter Verhulst

  1 jaar geleden
  Helaas geen tijd. De firma's draaien gans jaar op minimum personeel met a gevolg dat maar 20 procent van personeel vakantie kan nemen.
 • Ronny Dekimpe

  1 jaar geleden
  Ik kom net terug van een vakantie van 14 dagen in eigen land. Dit in een vakantiewoning in de Ardennen die ik samen met mijn ouders had geboekt. Wat zien wij? Een stijging van 20% verdeeld over de duurdere vakantiewoning en de algemene kosten. Dus een verkapte verhoging door de apart te factureren energieprijzen in de hoogte te duwen (tot een verdubbeling van prijs), alhoewel deze zeer laag staan voor het moment. Men moet het maar slim en sluw weten aan te pakken.
 • Tina Colpaert

  1 jaar geleden
  Mensen hebben uitstel voor hun leningen gevraagd en dan nog duur verblijf in eigen land betalen voor 1 glaasje wijn 2x slikken betaal je al snel 5euro laat staan voor heel gezin op n terrasje en dan nog eten ook!
 • Frank Joos

  1 jaar geleden
  Oké, maar moesten de meeste het betaalbaar maken dan zou er veel meer verhuurd zijn in eigen land. Te duur gewoon.
 • stefan crama

  1 jaar geleden
  Misschien veel plaats maar niet daar waar men wil gaan.
 1. PREMIUM

  N-VA: "Iets anders dan tand trekken"

  In een opiniestuk dat vandaag in 'De Morgen' verschijnt, trekken N-VA-voorzitter Bart De Wever en Kamerlid Valerie Van Peel van leer tegen de wijziging van de abortuswet. Ze verwijten de voorstanders dat die abortus willen herleiden tot een gewone medische handeling, "vergelijkbaar met het trekken van een tand". Zo hebben ze grote problemen met de verlenging van de termijn waarbinnen abortus mogelijk is. "In bijna heel Europa ligt die tussen tien en twaalf weken. Dat heeft een reden: de foetus is dan maximaal 6 cm groot en de abortus gebeurt met een curettage. Op achttien weken, de helft van een zwangerschap, kan de foetus al zo'n 20 cm zijn en is er een minibevalling of verwijdering met instrumenten nodig. Dat leidt tot een grotere kans op complicaties en is ingrijpender voor de foetus, de moeder én de arts."
 1. Lage tewerkstelling onder migranten is niet enkel kwestie van discriminatie
  PREMIUM

  Lage tewerkstel­ling onder migranten is niet enkel kwestie van discrimina­tie

  'Komt de lage tewerkstelling onder migranten alleen door discriminatie? Er zijn de voorbije jaren door de krapte op de arbeidsmarkt toch voldoende banen bijgekomen voor deze mensen?' Het zijn vragen die Stijn Baert heeft ontvangen na een eerder artikel in deze krant over discriminatie bij sollicitanten. De arbeidseconoom stelt vast dat ondanks de goede conjunctuur migranten van buiten de EU veelal buiten de arbeidsmarkt bleven.
 2. PREMIUM

  38% minder mensen werkt van thuis uit

  Steeds meer mensen trekken opnieuw naar de werkvloer. In de laatste week van juni werkte nog slechts 43% van de Belgen van thuis uit, terwijl in de eerste week van de lockdown nog bijna zeven op de tien mensen telewerkten. Dat is een daling met 38%. De cijfers komen uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen, gebaseerd op een bevraging bij 27.000 Belgen. 'Het nieuwe normaal' blijkt intussen ingeburgerd op de meeste werkvloeren. Meer dan drie op de vier deelnemers zeggen meestal of altijd afstand te kunnen houden en de handen te wassen of ontsmetten. Eén op de drie draagt doorgaans een mondmasker op het werk.