Exclusief voor abonnees

Wie neemt de volgende horde voor de regeringsvorming? Wilmès komt stilletjes in beeld

Sophie Wilmès.
Photo News Sophie Wilmès.
Het socialistische duo Rousseau-Magnette trapte de formatie op gang, maar is niet van plan een knoop door te hakken over de coalitiekeuze. Wie neemt dan wel de volgende horde voor de regeringsvorming? De partijen krabben zich in de haren, maar premier Wilmès komt stilletjes in beeld.

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jos hemelaers

  Mevr. Wilmes is de enige die respect verdiend. Geef haar het voordeel van de twijfel.

 • willy vangeel

  Ze hebben Wilmes in de storm gezet, maar nadat blijkt dat ze het veel beter deed dan verwacht slaat de paniek toe . Wilmes groeit nog steeds en ook De Croo in leiding geven.

 • marc busselot

  Democratie letterlijk vertaald betekent Volksheerschappij van vrije en gelijkgestelde burgers. Dit kan in directe vorm of via aanstellen van vertegenwoordigers (parlement). Wat is hier niet duidelijk ?

 • nicole nobels

  André Herbots, ik ken er die veel meer onbekwaam zijn als Wilmes, bij partijen als NVA en VB,die de regels aan hun laars hangen, en denken dat ze alles mogen doen, en veel bla,bla,bla, van mij mag Wilmes gerust aan blijven, de laatste tijd toont zij zich een echte politieker, wat er van velen niet gezegd kan worden!

 • Bart De Groote

  Nee, merci. Liever iemand die echt verkozen is. Dank u. Ben ook niet echt onder de indruk van wat zij en haar 'regering' heeft gepresteerd de laatste paar maanden.