Exclusief voor abonnees

Wie is Dries Van Langenhove (25), de posterboy van rechts-conservatief Vlaanderen? “Ik ben geen Gutmensch, maar wel een goed mens”

Net als de andere S&V'ers is Van Langenhove netjes, verzorgd, klassiek - "Dat hoor ik graag".
Florian Van Eenoo photonews Net als de andere S&V'ers is Van Langenhove netjes, verzorgd, klassiek - "Dat hoor ik graag".
Dries Van Langenhove, de oprichter van de extreemrechtse jongerenorganisatie Schild en Vrienden, wordt federaal lijsttrekker voor Vlaams Belang voor Vlaams-Brabant. Maar wie is de posterboy van rechts-conservatief Vlaanderen juist? Wij spraken hem eind vorig jaar.

Honderdduizend euro. Dat is, waarschuwt Dries Van Langenhove, de schadevergoeding die deze krant hem moet betalen als het gesprek dat we zo meteen zullen voeren wordt gepubliceerd zonder dat hij het heeft mogen nalezen en expliciet en integraal heeft goedgekeurd. Dat ik dat in dertig jaar journalistiek nog niet heb meegemaakt, werp ik op. "Dat begrijp ik", zegt hij, "maar u moet ook mij begrijpen. Er loopt sinds 'Pano' een gerechtelijk onderzoek tegen mij. Sindsdien word ik afgeschilderd als een soort Vlaamse Hitler. Dat slaat werkelijk nergens op, maar het maakt je leven kapot. Dat wil ik niet nog eens meemaken."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

96 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Moehmena Rahous

  Dries Van Langenhove, succes toegewenst in je politieke carriere. Doe zo voort en kijk niet om (oud Vlaams). Een opmerking: breng NVA en VB nader tot elkaar, dat is de vurigste wens van 45% Vlamingen.

 • Willy Scholaart

  ik weet één ding aan al degenen die links hier zo verdedigen, kijk eens rond hoever we het met deze gebracht hebben, dit moet stoppen onze ondergang is reeds geruime tijd ingezet.

 • Jos Geurts

  Zo is Bart De Wever ook begonnen.Allen was hij gematigder rechts.En zie hoe hij als partij is gegroeid.Links kan zich zorgen gaan maken.Ik persoonlijk zij dat liever niet gebeuren.

 • Hilde Heddebauw

  Benieuwd naar zijn invulling van wat 'een goed mens' is. Een echte goede mens kan goed luisteren, heeft, me dunkt, een groot hart en een klein ego. Bij mijnheer Van Langenhove zie ik eerder het tegenovergestelde.

 • arlette verheugen

  Hij verspreid geen haat maar zegd wat iedereen denkt het is genoeg geweest