Wie is Dries Van Langenhove (25), de posterboy van rechts-conservatief Vlaanderen? “Ik ben geen Gutmensch, maar wel een goed mens”

Net als de andere S&V'ers is Van Langenhove netjes, verzorgd, klassiek - "Dat hoor ik graag".
Florian Van Eenoo photonews Net als de andere S&V'ers is Van Langenhove netjes, verzorgd, klassiek - "Dat hoor ik graag".
Dries Van Langenhove, de oprichter van de extreemrechtse jongerenorganisatie Schild en Vrienden, wordt federaal lijsttrekker voor Vlaams Belang voor Vlaams-Brabant. Maar wie is de posterboy van rechts-conservatief Vlaanderen juist? Wij spraken hem eind vorig jaar.

Honderdduizend euro. Dat is, waarschuwt Dries Van Langenhove, de schadevergoeding die deze krant hem moet betalen als het gesprek dat we zo meteen zullen voeren wordt gepubliceerd zonder dat hij het heeft mogen nalezen en expliciet en integraal heeft goedgekeurd. Dat ik dat in dertig jaar journalistiek nog niet heb meegemaakt, werp ik op. "Dat begrijp ik", zegt hij, "maar u moet ook mij begrijpen. Er loopt sinds 'Pano' een gerechtelijk onderzoek tegen mij. Sindsdien word ik afgeschilderd als een soort Vlaamse Hitler. Dat slaat werkelijk nergens op, maar het maakt je leven kapot. Dat wil ik niet nog eens meemaken."

Je hebt 6% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

94 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Geurts

  Zo is Bart De Wever ook begonnen.Allen was hij gematigder rechts.En zie hoe hij als partij is gegroeid.Links kan zich zorgen gaan maken.Ik persoonlijk zij dat liever niet gebeuren.

 • Hilde Heddebauw

  Benieuwd naar zijn invulling van wat 'een goed mens' is. Een echte goede mens kan goed luisteren, heeft, me dunkt, een groot hart en een klein ego. Bij mijnheer Van Langenhove zie ik eerder het tegenovergestelde.

 • arlette verheugen

  Hij verspreid geen haat maar zegd wat iedereen denkt het is genoeg geweest

 • David De Geyter

  Dries meet zich vele titels aan: politicus, jurist enz. In werkelijkheid is hij een student.

 • Eddy van Dorst

  Doe ons een plezier Dries en begin met een partij en heb hebt direct de grootste partij van het land en wij hebben Eindelijk een premier met hersenen en iemand die de taal spreekt zoals het hoort in plaats van gebrekkig gezever.