Exclusief voor abonnees

WHO trekt aan alarmbel: "Wereld is ernstig bedreigd”

Mondmaskertjes én een plastic hoes om zichzelf en haar zoontje te beschermen: deze moeder aan het station van Peking laat niets aan het toeval over.
EPA Mondmaskertjes én een plastic hoes om zichzelf en haar zoontje te beschermen: deze moeder aan het station van Peking laat niets aan het toeval over.
De uitbraak van het coronavirus vormt een zeer ernstige bedreiging voor de wereld. Dat zegt het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Er zijn intussen al meer dan duizend doden gevallen door 'Covid-19' - de ziekte heeft nu een officiële, ‘makkelijke’ naam gekregen.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  De zoveelste bangmakerij, Benny? Weet je wel hoe een virus werkt en hoe een antimiddel wordt aangemaakt? Begin je daar eens over te informeren. He ontkennen van iets is het gevaarlijkste dat je kan doen en zeker als je er niets van afweet.

 • Paul Verbeeck

  Het geld van het WHO raakt op ? En willen ze op deze wijze aan meer geld geraken om hun luxe (luize)leventje in stand te houden ? Paniek zaaien , de landen laten opdraaien voor alle kosten , zelf hebben ze geen oplossingen en weten blijkbaar niet van welk hout pijlen maken (laat staan dat ze Met geld over de brug gaan komen ) In het begin niks aan de hand en nu plots reactie als deze , paniekreactie ?

 • David Borreman

  @marc talloen ik geef je 100pro gelijk...ik begrijp niet dat de mensen hun 2ogen open zijn en met beide benen in de val lopen...ik ben gefascineerd..hoe dat kan?..ik zeg je het al weken dat elke dag erger word..zelfs onze viroog van ranst gisteren wil het niet of mag het niet zeggen..twas om te lachen gisteren corona virus gaat afnemen bij warmer weer..terwijl dat 33graden is in delen vanazie..en volop verspreid..

 • Gilbert Vermeersch

  Het kan verkeren, de mensheid het grootste gevaar voor een leefbare planeet wordt zwaar bedreigd door een virus.

 • Marc Talloen

  Beste redactie , geraakt het niet stilletjes aan tijd om eens de cijfers juist weer te geven .we hebben 45000 besmettingen. 6000 gevallen zijn afgehandeld met als resultaat 4800 genezen en 1115 stergevallen ( 19% ) , 39000 zijn besmet en 8216 zijn heel ernstig ziek (21%) .Dus het bereken zoals de Who het voorschrijft is veel te optimistisch. Er zijn inderdaad 2.5 %gestorven als je het berekent op het totaal aantal maar de reele cijfers die we nu kennen zijn veel ernstiger 20% of 1op5 sterft.