Exclusief voor abonnees

Wetsdokter Wim Van de Voorde vreest voor toekomst van zijn vak: “90 euro per uur, probeer daarvoor maar eens een slotenmaker uit zijn bed te bellen”

Volgende week verhuist Wim Van de Voorde naar de campus Gasthuisberg, waar de wetsdokter de laatste vierenhalf jaar van zijn carrière zal volmaken.
Damon De Backer Volgende week verhuist Wim Van de Voorde naar de campus Gasthuisberg, waar de wetsdokter de laatste vierenhalf jaar van zijn carrière zal volmaken.
Wetsdokter Wim Van de Voorde (61) trekt aan de alarmbel in zijn boek 'Het gezicht van het kwaad'. "Ik vrees voor de toekomst van mijn vak. Justitie betaalt mij 90 euro per uur. Als studenten geneeskunde kunnen kiezen tussen een specialisatie die geld opbrengt of één waarmee ze armoezaaiers worden, is de keuze rap gemaakt."

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

78 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Filip Vandoninck

  Deze job is op zelfstandige basis, dus moeten de personen welke dit werk uitvoeren zelf hun eigen verzekeringen, taksen en dergelijke betalen. Komt er nog bij dat ze op hun inkomen nog belasting moeten betalen. Hoeveel denk je dat een werknemer kost aan het bedrijf, het is niet enkel het bruto uurloon wat je kost aan je werkgever. Neem in het geval van de wetdokter daar nog de kosten van gebouwen, toebehoren, verzekeringen en afvoer van afval bij en er blijft een normaal loon over.

 • Chris Devlaeminck

  90 euro per uur? Daar worden alle thuisverpleegsters wild van! Dit knelpuntberoep is direct van de baan.

 • Ronald Van Ee

  Het is véél geld waar hij over praat maar zijn werk zal ook niet altijd zo tof en simpel zijn en voor veel mensen ook van groot belang zijn ! Hoeveel verdienen onze politiekers en welke voordelen hebben die en feestjes en auto en wat presteren die ? Er zijn er zelfs bij die betaald worden en geen werk hebben en die op die plaats zitten door ons burgers en geen 10 jaar school hebben moeten volgen !

 • Vaneylen Pierre

  Ik moet af en toe ook uit mijn bed om klanten te depanneren, wel à 40€ per uur!

 • Julien Van Wonterghem

  105 Euro bruto per dag die tot 12 uur duurt. Dat is het loon dat ik mocht ontvangen.