Volgende week verhuist Wim Van de Voorde naar de campus Gasthuisberg, waar de wetsdokter de laatste vierenhalf jaar van zijn carrière zal volmaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgende week verhuist Wim Van de Voorde naar de campus Gasthuisberg, waar de wetsdokter de laatste vierenhalf jaar van zijn carrière zal volmaken. © Damon De Backer

Wetsdokter Wim Van de Voorde vreest voor toekomst van zijn vak: “90 euro per uur, probeer daarvoor maar eens een slotenmaker uit zijn bed te bellen”

Wetsdokter Wim Van de Voorde (61) trekt aan de alarmbel in zijn boek 'Het gezicht van het kwaad'. "Ik vrees voor de toekomst van mijn vak. Justitie betaalt mij 90 euro per uur. Als studenten geneeskunde kunnen kiezen tussen een specialisatie die geld opbrengt of één waarmee ze armoezaaiers worden, is de keuze rap gemaakt."

78 reacties

 • Filip Vandoninck

  1 jaar geleden
  Deze job is op zelfstandige basis, dus moeten de personen welke dit werk uitvoeren zelf hun eigen verzekeringen, taksen en dergelijke betalen. Komt er nog bij dat ze op hun inkomen nog belasting moeten betalen. Hoeveel denk je dat een werknemer kost aan het bedrijf, het is niet enkel het bruto uurloon wat je kost aan je werkgever. Neem in het geval van de wetdokter daar nog de kosten van gebouwen, toebehoren, verzekeringen en afvoer van afval bij en er blijft een normaal loon over.
 • Chris Devlaeminck

  1 jaar geleden
  90 euro per uur? Daar worden alle thuisverpleegsters wild van! Dit knelpuntberoep is direct van de baan.
 • Ronald Van Ee

  1 jaar geleden
  Het is véél geld waar hij over praat maar zijn werk zal ook niet altijd zo tof en simpel zijn en voor veel mensen ook van groot belang zijn ! Hoeveel verdienen onze politiekers en welke voordelen hebben die en feestjes en auto en wat presteren die ? Er zijn er zelfs bij die betaald worden en geen werk hebben en die op die plaats zitten door ons burgers en geen 10 jaar school hebben moeten volgen !
 • Vaneylen Pierre

  1 jaar geleden
  Ik moet af en toe ook uit mijn bed om klanten te depanneren, wel à 40€ per uur!
 • Julien Van Wonterghem

  1 jaar geleden
  105 Euro bruto per dag die tot 12 uur duurt. Dat is het loon dat ik mocht ontvangen.
 1. Op vakantie draagt Djokovic wél mondmasker
  PREMIUM

  Op vakantie draagt Djokovic wél mondmasker

  Novak Djokovic (33) heeft zich voor het eerst weer laten zien sinds hij positief testte op het coronavirus. De Serviër is op vakantie in Bosnië, waar hij onder andere een bezoek bracht aan Visoko. Daar staat een heuvel waar in een ver verleden piramides zouden hebben gestaan. Hij kreeg er, in het bijzijn van zijn ouders en een bodyguard, een rondleiding door de Bosnische wetenschapper Semir Osmanagic. Opvallend: de Serviër droeg nu wél een mondmasker. Het nummer één van de wereld ligt al even onder vuur sinds hij een exhibitietoernooi organiseerde zonder respect voor de coronaregels. Zo geraakte hij net als enkele collega's en zijn vrouw besmet met het virus. (ODBS)
 1. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'

 2. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig