Exclusief voor abonnees

Wespennest van belangen bij Turks-Syrisch conflict uitgelegd: "Iedereen chanteert iedereen”

Door Turkije gesteunde Syrische rebellen nemen selfies bij grensplaats Tel Abyad op 14 oktober 2019.
REUTERS Door Turkije gesteunde Syrische rebellen nemen selfies bij grensplaats Tel Abyad op 14 oktober 2019.
Het Turkse offensief in Syrië zet de relaties tussen de grootmachten in de regio onder spanning. Want de Turken onderhouden goeie politieke, economische en militaire relaties met Rusland, maar die hebben de Russen ook met het Syrische regime van president Assad. "Iedereen chanteert iedereen in het Midden-Oosten."

Je hebt 12% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Poot

  Goed voor de wapenlobby........

 • Chris Ysebaert

  Europa heeft zichzelf vastgereden door Turkije veel geld te geven om de vluchtelingen daar tegen te houden. We moeten daar niet hypocriet over doen. We zijn die vluchtelingen liever kwijt dan rijk. Vroeg of laat gingen we daar een prijs voor betalen en Erdogan presenteert ons nu de factuur.

 • André Van der Poorten

  Trump zal nog de beste zet gedaan hebben , zich uit dat uitzichtloos wespennest teruggetrokken ! De Amerikanen zijn dat een beetje beu geworden dat hun zonen hun leven gaan riskeren voor politieke gangsters ! Er zijn ook binnenkort verkiezingen en Trump moet rekening houden met de stem van zijn landgenoten .

 • Marc LInden

  was altijd zo, begin jaren 70 in midden oosten. dat overheden spelletjes spelen met mensenlevens als inzet is wraakroepend. Dit moet het volk regelen....zij die u in het verderf storten zijn de schuldigen. aan chantage geef je niet toe. hoe begint het Franse volkslied ook al weer

 • JAN VERMEULEN

  3,6 mio vluchtelingen in Turkije! Voor zijn volgende verkiezingen had Erdogan een ultimatum gekregen van zijn bevolking om dit wereldprobleem op te lossen. Wacht maar Europa het zal binnenkort gedaan zijn met het ver bed show. Als Erdogan honger krijgt door de sancties van Trump zal hij 3.6 mio richting Schumanplein sturen. Strategische perfecte zet van Trump! Het is een Checkmate die later door onze kinderen in geschiedenis lessen zullen leren! Slaap verder Europa en media die verziekt Westen!