Exclusief voor abonnees

Werfleider atomium en alle Belgische kerncentrales wordt 90: “Wat ik gebouwd heb, gaat in geen 1.000 jaar kapot”

Jan De Meuleneir/Photo News
Het Atomium. De viaducten van Vilvoorde, Merksem en Remouchamps. De immense mijnliften in Limburg. Duizend ton zware kranen in de haven van Antwerpen. De kerncentrales van Doel én Tihange. Eén man was bij al die grote bouwwerken betrokken: werfleider Frans Cools (90). "Wat ik gebouwd heb, gaat niet kapot. In geen 1.000 jaar"

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Samuel Debuck

  Wefleider? Dus geen projectleider....er wordt niks gebouwdzonder de goedkeuring van de plannen.ik zou verlegen zijn.je hebt dit niet alleen gedaan.monteurs,lassers,electriciens,verschillende bedrijfen die er aan hebben gewerkt.plus dat elke firma zijn eigen werfleider heeft.je loopt gewoon weg met de eer van een ander.en zo wordt je werfleider.schaam u diep!

 • Roger Roels

  Alle respect voor de man, een werfleider 50 jaar geleden is niet hetzelfde als een werfleider van nu, die alles uitgerekend en uitgetekend op papier krijgen voor ze starten. Vroeger kregen ze een schets/tekening en trek uw plan. Nu is een werfleider eerder een boekhouder die moet zien dat er op het einde van een project voldoende winst is voor zijn bazen.

 • Jan Sierens

  Moesten er verleden jaar geen dringende herstellingen worden uitgevoerd aan de kerncentrales voor betonaantasting?

 • Marc Lehaen

  Een werfleider is maar een kleine schakel in een geheel......wat "ik" gebouwd heb vind ik daarom wel zeer sterk overroepen , beter geformuleerd had geweest "waar ik aan meegewerkt heb"....