Exclusief voor abonnees

Webshop dicht wegens concurrentie: zelfstandigen kunnen ook online niet op tegen grote ketens

9% van alle aankopen in ons land gebeurt online.
ANP XTRA 9% van alle aankopen in ons land gebeurt online.
Niet alleen in de winkelstraten wordt de kleine handelaar bedreigd door de mastodonten. Ook online heeft de zelfstandige winkelier het moeilijk. Het aantal kmo's met een webshop is in een jaar tijd gedaald met 8%.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Verstrepen

  Ze waren toch tegen regeltjes en alle moest opgegooid worden, alles vrij, en nu gaan ze zeveren.

 • Norbert Corten

  Als ze eens begonnen met beveiligde webshops onlangs nog was er een berichtgeving over Belgische webshops die niet goed beveiligd waren met https met het bekende slotje.

 • Leopold Vanhoof

  Niets gaat boven winkelen bij 'n zelfstandige in de buurt die je kent. Het is bovendien het beste voor het milieu.

 • Tom Michiels

  Het grote probleem is stock. Kleine zaken kunnen simpelweg niet alles in stock hebben waar de groten dit wel kunnen. Als je dan kan kiezen uw product morgen in huis te hebben of x aantal werkdagen moeten wachten dan is de keuze snel gemaakt, zeker als het snelste product dikwijls ook nog goedkoper is.

 • John Ulmer

  In België moet vadertje Staat voor elke adem die een ondernemer uitblaast zijn deeltje hebben. Dàt is de hoofdreden waarom Belgische ondernemers niet mee kunnen. Een tweede reden is dat grote ketens jarenlang nettoverliezen mogen opstapelen zonder er een haan naar kraait, dat kan een kleine ondernemer niet. En de 3de reden is dat de consument als puntje bij paaltje komt enkel naar de prijs kijkt.