Exclusief voor abonnees

We zijn groen. Als het geld oplevert

WAT TE DUUR IS, DOEN WE NIET. WAT BESPAART, DOEN WE WEL

Huis met warmtepomp.
kos Huis met warmtepomp.
Meer dan de helft van de Belgen vindt dat we onze woning milieuvriendelijker moeten maken. Toch doen twee op de drie het niet omdat het "te duur" zou zijn. "Als je in de juiste zaken investeert, kan je de prijs nochtans serieus drukken", tipt duurzaam architect Jan Stranger.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emi De graeve

  we zouden wel wat groener kunnen worden met een lagere BTW. Bij alles wat we nu kopen of besteden aan renovatie betalen we bijna 1/4 aan lucht.

 • Paul Boutsen

  Klopt! Voor iets hoort iets! We betalen ons al blauw aan belastingen voor iedereen en allerlei, als je er dan nog voor "het milieu" moet voor betalen, wil je eindelijk ook eens iets terug. Je kan dat evenzo van de groenen zeggen, het is hen evenzo om het geld te doen.

 • ROGER QUIRYNEN

  Wees nu zelf eerlijk. Wij betalen meer voor bio producten maar zijn ze echt bio Zelfs in de benzine zit bio in maar als je van de week het nieuws hebt gehoord pffff Het draait allemaal om geld meer is dat niet

 • Marc Lintacker

  Hoe kan men milieuvriendelijk zijn als de gemeenten moeilijk doen.We willen ons dak isoleren maar krijgen geen toestemming om 3 dagen een stelling te plaatsen tenzij het een dure gehuurde stelling is met een minstens 1.5m doorgang onderaan.Kijk ook naar de zonnepanelen.Wie ze ooit als particulier plaatste betaald nu ook een premie.Het zijn onze prutsers van beleidsmakers die het ons onmogelijk maken.

 • christianne bruyland

  Wat mij betreft, de nagel op de kop, mocht ik jonger zijn en ik zou nog voordeel halen uit investeringen, zou ik niet nalaten ze te maken. Maar of dit tot bij de grote hoofden v.d. beleidsmakers raakt, zou me verwonderen...