We staan wekelijks meerdere uren in de file

photo_news
Meer dan de helft van de autopendelaars (53%) staat wekelijks meerdere uren in de file. Dat blijkt uit een studie door iVOX in opdracht van HR-dienstverlener SD Worx en vacature.com bij 2.000 werknemers.

De studie wijst uit dat 46,3% van alle pendelaars er langer dan een half uur over doet om op het werk te geraken, waarvan het grootste deel met de auto. Meer dan een kwart (26%) van de werknemers die met de auto naar het werk komen, staat dagelijks in de file. Nog eens 27% geeft aan wekelijks meerdere keren in de file aan te schuiven. Bij werknemers met een bedrijfswagen ligt dit aandeel blijkbaar nog hoger: 36% staat dagelijks stil in het verkeer, 32,3% minstens enkele uren per week.

De auto blijft - verbaast het? - het vervoersmiddel bij uitstek om naar het werk te gaan: 64,1% van de respondenten neemt de wagen, 11,1% de trein, 9,8% de fiets en 4% de bus. Twee op de drie (65,5%) autopendelaars geven aan dat ze zonder de auto niet op hun werk zouden geraken. Dat is met name zo bij wie meer dan 26 kilometer moet pendelen.

De pendelaars zeggen geen beterschap te verwachten. Ruim acht op de tien respondenten (83,7%) vrezen dat de files op onze wegen in de toekomst nog langer en zwaarder zullen worden. 

Wil je graag weten hoeveel ‘cash’ je zou krijgen in ruil voor je huidige bedrijfswagen? Dan kan je gebruikmaken van deze, handige ‘cash-or-car’-berekeningstool.

Lees ook:

In deze hoogbetaalde jobs werk je van thuis

9 op 10 wil hun bedrijfswagen niet opgeven

500 euro meer voor exact dezelfde job? Verander van sector!Alle artikels uit de krant