Exclusief voor abonnees

We betalen meer aan fiscus dan meeste Europese landen, maar we krijgen er steeds minder voor terug

Illustratiebeeld.
BELGAIMAGE Illustratiebeeld.
We krijgen steeds minder waar voor de hoge belastingen die we betalen. In de 'Waar-voor-je-geldindex' van Voka bekleedt België nu al de op vijf na laatste plaats van 24 Europese landen. 18 van die landen bieden hun burgers dus een betere 'prijs-kwaliteitsverhouding'. "De overheid springt niet efficiënt om met het vele belastinggeld dat ze van burgers en bedrijven int", concludeert het Vlaams netwerk van ondernemingen.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

97 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stefanie van Dijk

  En toch blijven we het maar goed vinden! En wel protesteren als ze aan onze bedrijfswagen komen, maar geen erg in hebben dat die ten koste van je pensioen gaat, en klagen over die 21% om vervolgens inkopen over de grens te gaan doen. Wordt het niet gewoon eens tijd om die volledig wereldvreemde politici ( die ook nog met te veel zijn) op hun nummer te zetten?

 • Tim Peeters

  Gewoon deze kerst geen onnodige rommel aanschaffen = geen btw innen op die rommel.

 • Kris Janssens

  Alles voor de multinationals en hun rijke aandeelhouders. Het populisme van N-VA moet hun donkerblauwe kleur verbergen, en jammer genoeg trappen veel mensen daar nog in.

 • Bart Vrancken

  Nog 23 jaar te gaan , rug kapot, titanium erin. Ik weet niet hoe en vraag me ook steeds vaker af waarom. Nog 23 jaar en dan -misschien- mijn pensioen. Hier rijden er rond van 23 jaar met oorverdovende BMW's, Mercedessen , Porsches en overig spul. De Nieuwe Orde , straffeloos want 'gediscrimineerd' . Ze hebben begot gelijk, die hebben cash op zak war ik nog niet 'virtueel' op een bank bijeen kan krijgen ... Voor de werkende mens is het om zeep, OCMW'ers, klaplopers enz. zijn het gouden tijden.

 • avelino garcia

  Vraag eens aan Lachaert O.VLD en consoorten waarom een kruidenier nog altijd meer belastingen betaalt dan een Multinational. Ben ervan overtuigd dat je geen antwoord zal krijgen.