Wat wij u wensen voor het nieuwe jaar

photo_news
Iedereen: een gezond jaar. Ons land: een regering, een echte. Amerika: een president, een echte. Kim Jong-un: skinny jeans. Lutgart Simoens: haar lot in eigen handen. De Pia's en de Victors: leven zonder loten. De CEO van Novartis: een rechtse directe van Delfine Persoon. 

Genua: een prachtige nieuwe brug op stevige pijlers. Nina Derwael: een gouden brug met ongelijke leggers. De Britten: brexitfeestje zonder kater. De Rode Duivels: toernooi zonder kater. Romelu Lukaku: stadions zonder apen in de tribunes. Jan Jambon: een portret door Luc Tuymans. Theo Francken: Twitterpanne. Roger Federer: Wimbledon winnen en stoppen. Kim Clijsters: de US Open winnen en doorgaan. Elke boer: een vrouw. Wolf August: een wijf. Kat Kerkhofs: de eeuwige topscorer van Napoli. Zwangere Guy: een drieling genaamd de MIA's. Greta Thunberg: een Emmy. Anuna De Wever: nooit meer vliegschaamte. Tom Waes: iets wilds met Anna Drijver in de nieuwe 'Undercover'. Sep Vanmarcke: tranen van geluk op de piste van Roubaix. Wout van Aert: tijdritwinst in de Tour. De Lijn: een maand zonder stakingen. De NMBS: een week zonder vertragingen. De chauffeur: een dag zonder files. VTM: een nieuwe weervrouw naast Stef Wauters. Frank Deboosere: normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Koning Filip: een lachkramp. Zijn oudste dochter: vlinders in de buik. Alle dochters: veilig onderweg. Alle fietsers: veilig thuis. Kevin De Bruyne: schot binnenkant paal op 12 juli. België: een nooit geziene voetbalroes. Hebben we geen regering, we zijn toch Europees kampioen.

Alle partijen: plichtsbesef. Vlaams-rechts: meer zin voor zelfkritiek. Groen-links: minder morele superioriteit. Het amechtige midden: een tweede adem. Wie alles beter weet: twijfel. Wie aan alles twijfelt: zekerheid. Wie oordeelt: mildheid. Wie met iets nieuws start: succes. Wie opgebrand is: nieuw vuur. Wie ontgoocheld is: nieuwe hoop. Wie het koud heeft: elke week de warmste. Wie somber is: het glas halfvol. En is het halfleeg, straks op oudejaarsavond, vergeet dan niet bij te schenken en te klinken. Op 2020!

Jan Segers

Jan Segers.
© Bart Leye Jan Segers.


Alle artikels uit de krant

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jacobus buttela

  Een gelukkig 2020 aan al zij die het ons mogelijk maken de Beste krant van het land te lezen

 • Rachel Cousse

  Ik wens een medicijn dat alle kankers definitief kan genezen. Een oplossing voor alle honger, armoede en oorlogen op de hele wereld, zodat iedereen gelukkig is met wat ze hebben......en waar ze leven. En terug naar de jaren '60 en '70 ? niet altijd even makkelijk, maar in vergelijking met nu ? Een paradijs.

 • raf peeters

  Beste Wensen aan al diegene die HLN mogelijk maken.Wensen?. misschien zoals hieronder een land zoals 70 jaar geleden,voor de rest dat ieder zijn mening mag gerespecteerd worden ook al ben je er niet mee eens.Proost

 • Gijs De Wachter

  Ik wens alle journalisten die door weer en wind enorm veel succes!!!!!! Dus ik mag hopen dat jullie je job met plezier doet 2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣

 • John Rogers

  Met veel plezier heb ik dit gelezen en genoten er nog hoop is en voor allen die in staat waren om dit te lezen, gelukkig Nieuwjaar voltallige HLN en lezers! Bedankt!