Exclusief voor abonnees

Wat met het cordon sanitaire? Klinkende overwinning van Vlaamse Belang verdeelt politiek Vlaanderen

MET DE BOKSHANDSCHOEN LUKTE HET NIET, OP KOUSENVOETEN WEL?

1991: de eerste dreun, de eerste zwarte zondag.
Photo News 1991: de eerste dreun, de eerste zwarte zondag.
Sneuvelt het cordon sanitaire na dertig jaar? De forse zege van Vlaams Belang zet de discussie op scherp. Tom Van Grieken (VB) reikt de hand, maar partijen als Open Vld en CD&V slaan die onmiddellijk weg. Enkel N-VA zet de deur op een kier. "We zullen met iedereen praten."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Veerle Vanoeteren

  Stop cordon sanitaire . Laat Vlaams belang bewijzen wat ze beloven . We zijn een democratisch land en de mensen hebben massaal voor hen gekozen .

 • Yves Van Rossem

  Open Vld en CD&V ... de twee "overwinnaars" van deze verkiezingen ... Na zo een pak slaag gekregen te hebben bij deze verkiezingen hebben ze nog niet door dat ze in de eerste plaats moeten luisteren naar de stem van het volk. Is er dan niemand capabel binnen deze politieke partijen ?

 • Paul Coudijzer

  Een goede reden om een cordon sanitaire rond Groen !!!!

 • Johnny chanet

  De bevolking stemde anti cordon maar de trado's willen dat niet inzien. Goed op naar de volgende verkiezing dat zal er nog nauwelijks sprake van ze zijn.

 • LEO DANEELS

  Effe geheugen opfrissen van de media en co ! De echte reden voor het cordon was enkel en alleen de onafhankelijkheid van Vlaanderen in het programma van het Vlaams Belang en de schrik bij het toenmalig establishment dat dit met de VU erbij zou kunnen gebeuren ! Gysels dankt er nog steeds zijn goed betaald postje aan !