Exclusief voor abonnees

Wat maakt ons zo bang voor stormen?

Een durfal waagt zich op het strand van Oostende.
Henk Deleu Een durfal waagt zich op het strand van Oostende.
Zondag, rustdag? Niet als Ciara over de vloer komt. Zoals dat gaat bij stormen van formaat, heerste er nervositeit. "Natuurfenomenen zijn slecht te voorspellen en moeilijk te controleren", aldus experts. "Dat creëert onrust, zeker in een maatschappij die alle mogelijke risico's wil indijken. Bovendien spelen herinneringen van vroeger mee, en tegenwoordig ook een vaag schuldgevoel dat de mens de natuur op hol doet slaan."

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny Buyse

  Wat ons zo bang maakt?? De miserie van de schade natuurlijk net zoals overstromingen. Hoeveel zouden er het plezant vinden dat er een boom door hun dak in de slaapkamer valt? Het leven is al druk genoeg en vol strijd om nog dit erbij te moeten nemen.

 • marc van de poel

  De titel van dit artikel is een onderdeel van de schrikreactie van de bevolking. Indien er meer op een preventieve manier zou gecommuniceerd worden in plaats van jan en alleman schrik in te praten. Uiteraard is in mijn ogen de tv de grote boosdoener hierin. Ik heb in elk geval geen angst voor een stormpje. De kans dat je door een omvallende boom getroffen wordt is nog kleiner dan de kans dat het pensioen met 20% omhoog gaat.

 • Roger Geens

  Waar men ook schrik heeft om te publiceren is dat , de koude winters van weleer zoals die van 1963 ,waar toen niet gereden kon worden en in Nederland op vele plaatsen meters hoge sneeuwbergen waren waar geen doorkomen aan was .Die winters zijn verdwenen gelijk met atoomproeven wereldwijd door,U.S.A.,Rusland ,India ,Pakistan , Frankrijk ,Groot-Brittanië en o.a. ook China .

 • Willy VanErps

  Media maakt dat de mensen bang worden. De tijd dat de media de mensen realistisch nieuws brachten is al lang voorbij. Nu moet het almaar meer sensationeel zijn. Goed voor de verkoopcijfers natuurlijk want zelf nadenken en verstand gebruiken is voor veel mensen een brug te ver blijkbaar.

 • steven goossens

  Het enige wat de mens bang maakt voor storm is de media