ANPR-camera's kunnen nummerplaten herkennen en zo criminelen opsporen.
Volledig scherm
PREMIUM
ANPR-camera's kunnen nummerplaten herkennen en zo criminelen opsporen. © Photo News

Wat is het nut van ANPR-camera's? 30 miljoen euro kostten ze al, en ze worden amper gebruikt

Een schild van 3.000 ANPR-camera's: dat moet uiteindelijk ons land bestrijken. Maar nu blijkt dat het systeem al meer dan 30 miljoen euro heeft gekost, en bovendien worden de meldingen van die hightech-camera's vaak geklasseerd. Toch zijn ze "100 procent nuttig om criminelen te vatten", klinkt het in politieke en juridische hoek.

82 reacties

 • Prisoner 24601

  1 jaar geleden
  En waar weer niets over gezegd wordt: de zogenaamde white-list van ANPR camera's. Alle CD (corps diplomatique) en ministerplaten, EU platen zitten daarin. Dus voor hun geen LEZ of GAS boetes en geen vignet voor in Brussel rond te rijden. Een schande !
 • Eddy Grysouille

  1 jaar geleden
  We zullen wij wel de meeste belastingen betalen, de politici zullen ze wel verkwisten aan dure installaties die hun geld niet op brengen, Een degelijke manager moet dit land leiden en geen geldverslindende politici die er juist maar zijn om hun zakken te vullen en een ander te laten opdraaien voor hun buitensporige uitgaven, en de put ??? Die wordt groter en groter en groter, en Europa is één van de grote schuldigen met hun parlement waar 75% hun rokken en broeken zit te verslijten, weg ermee!!
 • Guido Geudens

  1 jaar geleden
  Dit zegt iets over de kwaliteit van onze politiekers. De mensen maar belastingen laten betalen en het dan verkwisten aan eigen voordelen, nutteloze projecten, enzovoorts...
 • Paul Janssens

  1 jaar geleden
  Verkwisten is de specialiteit van de overheid op alle niveau s
 • Peter Metznreactie

  1 jaar geleden
  Het doel is traject controle niks meer of minder
 1. Doorbraak als lesbische cheerleader
  PREMIUM

  Doorbraak als lesbische cheerlea­der

  Hoewel ze al op vierjarige leeftijd begon met acteren, vergaarde Naya Rivera pas echt naam en faam door haar rol als lesbische cheerleader Santana in de muzikale reeks 'Glee'. Die vrolijke serie - geschreven door 'American Horror Story'-bedenker Ryan Murphy - liep van 2009 tot 2015 en was zeker tijdens de eerste seizoenen wereldwijd een enorme hit. Zo kaapte de show maar liefst vier Golden Globes weg. Het verhaal draait om een groep erg verschillende jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, op hun school een koor beginnen: de McKinley High's Glee Club. Dolle pret op het scherm dus, maar achter de schermen ging het er minder vrolijk aan toe, met ruzies, jaloezie en zelfs verschillende doden (zie kader). (SDE)
 1. Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronaregels niet gerespecteerd"
  PREMIUM

  Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronare­gels niet gerespec­teerd"

  Een bezorgde moeder uit Erpe-Mere slaat alarm over de drukte in Walibi. De vrouw, die anoniem wil blijven, zegt dat het park de veiligheidsregels dit weekend amper respecteerde. "Mensen stonden vaak zonder mondmasker dicht bij elkaar in de rij voor de attracties. Groepjes uit verschillende 'bubbels' moesten ook bij elkaar in de karretjes zitten. Het is dat ik mijn zoontje niet wilde teleurstellen - anders was ik direct vertrokken. Walibi verzekerde me dat er maximaal 3.000 mensen tegelijk in het park mochten. Naar mijn gevoel waren dat er veel meer."
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten