Toen hij amper 29 was, kreeg Maarten Renders (links op foto) het verdict: parkinson. Nu zijn hij en zijn broer Thomas 38 en hebben ze een bucketlist opgesteld met dingen die ze nog samen willen doen - zoals viool spelen bij het Brussels Philharmonic Orchestra.
Volledig scherm
PREMIUM
Toen hij amper 29 was, kreeg Maarten Renders (links op foto) het verdict: parkinson. Nu zijn hij en zijn broer Thomas 38 en hebben ze een bucketlist opgesteld met dingen die ze nog samen willen doen - zoals viool spelen bij het Brussels Philharmonic Orchestra. © Jan Aelberts

Wat doé je, als één van de tweelingbroers veel te jong parkinson krijgt? "Er samen nog alles uithalen, natuurlijk!"

Wat als er eentje van twee onafscheidelijke tweelingbroers al op z'n 29ste het nietsontziende verdict van parkinson krijgt? Haalt de ziekte je uit elkaar? Geef je op? "Néén", zegt Maarten Renders - intussen 38. "Ons wapen? Een bucketlist. Zodat Thomas en ik nog zo veel mogelijk avonturen kunnen beleven. Bibberend of zwalpend, een mens moet blijven dromen."

3 reacties

 • linda de groof

  4 jaar geleden
  ontroerd en trots hoe je met Parkinson omgaat , hoe je de mensen laat zien wat Parkinson is zonder medelijden te vragen, gewoon begrip !
 • benny vandersanden

  4 jaar geleden
  Veel plezier samen
 • Marlies Schoefs

  4 jaar geleden
  Sterkte en succes