De liefde is al langer wederzijds. In november 2017 gaf senator Pol Van den Driessche (N-VA) Puigdemont nog een rondleiding door Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
De liefde is al langer wederzijds. In november 2017 gaf senator Pol Van den Driessche (N-VA) Puigdemont nog een rondleiding door Brugge. © BELGA

Wat als... Puigdemont opkomt voor N-VA?

Carles Puigdemont: die opvallende naam circuleert om de Europese N-VA-lijst te duwen. De vrijage tussen de afgezette Catalaanse minister-president en de Vlaams-nationalistische partij is al een tijdje gaande en beiden kunnen garen spinnen bij zijn kandidatuur.

355 reacties

 • Ingrid De Cremer

  3 jaar geleden
  Catalonia , wil zich afscheuren ,maar, blijkbaar mag dit niet ! No , ja, dan kan men ieder getrouwd koppel verbieden te scheiden , nietwaar ?
 • Jos Verelst

  3 jaar geleden
  Dit zou inderdaad een meesterzet zijn die de hele Spaanse regeringsmaffia en gerechtelijke ambtenaren gangsters voor schut zou zetten. Absoluut doen, mijn stem heb je bij deze al.
 • guido Bervoets

  3 jaar geleden
  Puigdemont kan toch ook op een Catalaanse/Spaanse separatistische lijst gaan staan voor Europa, hij hoeft daarvoor toch niet in Spanje zelf te zijn? Wat is het nut ervan om zo iemand op een Vlaamse/Belgische lijst te zetten behalve om dan hem de Catalaanse zaak te laten verdedigen in het Europees parlement en wat hebben WIJ daaraan? En met ons belastinggeld?
 • Eddy DESMET

  3 jaar geleden
  Er is slechts één plek waar Puigdemont thuishoort : achter de tralies van een kleine cel, waarin hij zich eens ernstig kan bezinnen over zijn wandaden én over zijn grootheidswaanzin. Je moet al flink gestoord zijn om met een dergelijk individu samen te werken !
 • Andté Herbots

  3 jaar geleden
  Peter Cuyvers,Op vlaams belang stemmen is zo goed als een verloren stem.Wie zou er met racisten willen samenwerken? ik zie geen enkele partij dit doen.Dus dat zijn dan verloren stemmen.
 1. PREMIUM

  Spaanse koning wil Juan Carlos naar Dominicaan­se Republiek verbannen

  Gaat de Spaanse koning Felipe zijn vader Juan Carlos verbannen naar de Dominicaanse Republiek? Eerstdaags maakt het huidige staatshoofd de sanctie bekend die aan de voormalige regent wordt opgelegd. Juan Carlos (82) is verwikkeld in een schandaal van smeergeld en witwasserij. Hij kreeg van de koning van Saudi-Arabië 88 miljoen als dank voor bewezen diensten, en sluisde meteen 65 miljoen door naar een minnares bij wie hij een kind heeft. Van de rest van het geld kwam geregeld 300.000 euro cash vanuit Zwitserland in Madrid aan. (PhG)
 2. PREMIUM

  Foto op achtergela­ten gsm breekt inbreker zuur op

  Een twintiger is veroordeeld tot twee jaar cel voor verschillende inbraken en diefstallen. Hij verloor bij één van die pogingen zijn gsm, wat hem uiteindelijk de das om zou doen. In de nacht van 7 op 8 maart wilde de man een woning in Zaventem binnendringen. Hij slaagde erin een rolluik te forceren en het raam in te slaan. Maar door het lawaai dat hij gemaakt had, wekte hij de bewoner. Tijdens z'n vlucht viel zijn gsm uit zijn zak. De gealarmeerde politie vond een foto van de dader op de gsm en stuurde deze meteen door naar alle patrouilles. Met succes, want even later kruiste één van die patrouilles een verdachte man die wel erg leek op de man op de foto. Die probeerde nog te vluchten, maar dat kon niet baten. In zijn rugzak troffen de agenten gsm's, juwelen en laptops aan. Deze konden gelinkt worden aan twee andere inbraken en enkele diefstallen in de Brusselse metro. (WHW)
 1. PREMIUM

  Nieuw fusieplan halveert aantal gemeenten

  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) wil dat er op termijn nog maar half zoveel gemeenten in Vlaanderen zijn. Hij heeft daarvoor een nieuw fusieplan klaar, dat al groen licht kreeg van de Vlaamse regering. Vorige legislatuur zijn er zeven vrijwillige fusies gerealiseerd. Dat aantal wil Somers deze legislatuur alvast minstens verdubbeld zien, zei hij in 'De Zondag'. Hoe meer inwoners in de nieuwe fusiegemeente, hoe groter de schuldovername door de Vlaamse overheid. Zo voorziet de overheid vanaf 35.000 inwoners een schuldovername van 500 euro per inwoner. Het plafond wordt ook opgetrokken van 20 miljoen naar 50 miljoen euro. Een fusie van minder dan 20.000 inwoners zal niet meer worden beloond. Momenteel telt het Vlaamse Gewest 300 gemeenten.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.