Warenhuizen voorzien steeds meer snellaadpalen

Photo News
Je boodschappen doen en tegelijk je elektrische wagen of fiets opladen: steeds meer supermarkten bieden klanten die mogelijkheid met snellaadpalen op hun parkings. Discounter Lidl breidt het aantal laadpalen aan zijn winkels fors uit. 

Op één op de drie parkings zal je binnenkort je wagen of fiets gratis kunnen opladen. Eind dit jaar moeten 100 snellaadpalen, goed voor 200 laadpunten, in gebruik zijn. De 61 huidige laadpalen worden gemiddeld elk een zestal keer per dag gebruikt. In grote steden is dat tot drie keer zo veel. Een laadbeurt duurt gemiddeld een half uur - even lang als een gemiddeld warenhuisbezoek, dus.

Ook andere ketens zijn met laadpalen bezig. Aan de winkelpunten van Colruyt Group - naast Colruyt ook Spar, OKay en Bio-Planet - zijn er al 121 (betalende) laadpalen, goed voor dubbel zoveel laadpunten. "Bedoeling is om er de komende jaren jaarlijks 40 à 50 bij te plaatsen. Op elke nieuwe locatie en bij elke grondige vernieuwing zal er een laadinfrastructuur komen."

Bij Delhaize hebben ze dezelfde ambitie. Daar staat inmiddels bij een 100-tal winkels een laadpaal op de parking. Het gebruik is er net als bij Lidl gratis. Aldi heeft nog maar twee laadpunten, als test aan haar nieuwe filiaal in Deurne. Maar ook die keten bekijkt een eventuele grootschalige uitrol. (SPK)