Exclusief voor abonnees

Waarom we een btw-verlaging voor de horeca dubbel en dik terugbetaald zullen krijgen

De uitbater van Maison W in Gent telt af naar de heropstart, wellicht op 8 juni.
Wannes Nimmegeers De uitbater van Maison W in Gent telt af naar de heropstart, wellicht op 8 juni.
Om het bloedbad bij restaurants en cafés te verzachten, is er een politiek akkoord in de maak voor een tijdelijke btw-verlaging in de horeca. Klinkt sympathiek, maar het is volgens econoom Gert Peersman (UGent) geen verstandige maatregel. "De cafébaas zal maar de helft overhouden en de overheid verliest véél geld."

Je hebt 6% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jenny Janssens

  Zelfstandigen en bedrijven kunnen culinair gaan eten en mogen hun restaurantkosten voor 100% aftrekken en de gewone burger moet dat meebetalen? Waar zijn jullie mee bezig? Krijgen die nog geen voordelen genoeg?

 • Wannes Van De Velde

  Eigenaardig toch,voor een legale drug als alcohol betaal je dus 6%.Voor een basisbehoefte als gas, elektriciteit en water 21%.

 • Frank Joos

  Ik ben ook zelfstandig en tret geen enkele euro premie of subsidie, maar wil ook geen enkele euro betalen voor al deze maatregelen. Als een zelfstandige geen buffer heeft voor drie maanden , dan rijden ze best met een gewone auto en geen van 100.000 euro.

 • Frank Joos

  Ik denk dat de horeca al genoeg gekregen heeft. Als je als zelfstandige geen 3 maand kunt overbruggen zonder ook maar iets te moeten uitgeven voor uw personeel, dan ben je al lang geen gezonde zaak. En die mogen er van mij uit hoor. Want deze zullen.nog veel andere zelfstandigen in de zak zetten. En zo sleurt de ene de andere mee. Ooit al eens aan gedacht beste ministers ?

 • Didier Vaneylen

  "...niet alleen ten goede komen voor de zelfstandige ALWEER" lees ik bij verschillende reacties. de niet-kenners en oubollige dunk over DE zelfstandige is weer top hier. iedereen weet het weer beter zulle.