Exclusief voor abonnees

Waarom stinkt knoflook?

Huh?

Eigenlijk stinkt knoflook niet. Binnenin de teentjes zitten een geurloze zwavelstof en enzymen. Pas als je de teentjes knoflook in stukjes snijdt of in de knoflookpers samendrukt én de zwavelstof zich met de enzymen mengt, krijg je die weinig aangename typische knoflookgeur. Hoe meer cellen je kapotmaakt, hoe penetranter de geur ook zal worden. Daarom stinkt knoflook nog harder met een pers dan met een keukenmesje.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant