Omdat crematoria de toestroom niet aankunnen, worden lichamen van slachtoffers voorlopig naar een ijspiste gebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Omdat crematoria de toestroom niet aankunnen, worden lichamen van slachtoffers voorlopig naar een ijspiste gebracht. © Photo News

Waarom Spanje zo hard getroffen wordt? Schuld van premier en boze vrouwen

"Spanje wordt erger dan Italië." Vijf dagen na de voorspelling van intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven) komt ze uit: Spanje telt 3.416 doden. Enkele redenen: een bange regering, een kapot bespaarde gezondheidszorg en een massabetoging van vrouwen.

4 reacties

 • Martien De Four

  2 jaar geleden
  Jean pierre deman. Ik meen dat u zich vergist. In spanje is wel degelijk een regering aan de macht van socialisten met een socialistische premier. En de socialisten zijn bijna continu aan de macht geweest na het franco tijdperk.
 • J-P Deman

  2 jaar geleden
  Een geluk dat er bij ons een tijd was dat CD&V en SP.A aan het roer stonden of we zaten in hetzelfde schuitje als Spanje. Dit nva ten spijt.
 • Kelly Verlinden

  2 jaar geleden
  Dit zou een boodschap moeten zijn aan onze regering om te stoppen met besparingen in onze gezondheidszorg.
 • Maxim Jans

  2 jaar geleden
  Waarom kan de Navo daar geen veldhospitalen gaan opzetten ? Kunnen ze eens laten zien wat ze waard zijn.
 1. PREMIUM

  Cercle en KVO denken aan Jackers en Hubert

  Cercle Brugge zoekt nog een doelman om als titularis in concurrentie te gaan met de 23-jarige Braziliaan Warleson. Het rekent niet op Goblet, terwijl Miguel Van Damme nog opbouwt na zijn lange inactiviteit. Gesprekken lopen met Guillaume Hubert - vorig seizoen gehuurd van Club - om definitief bij Cercle te tekenen, maar dat valt duur uit. Mogelijk daardoor richt de Vereniging het vizier richting Genk, waar Nordin Jackers (22) weg mag. De voormalige nationale beloftendoelman werd vorig seizoen verhuurd aan Waasland-Beveren. Cercle zal kort op de bal moeten spelen, want ook KV Oostende voert verregaande gesprekken met Jackers én Hubert. De kustploeg hoopt vandaag één van beiden vast te leggen. Jackers geniet ook belangstelling uit Nederland (Sparta). (MVS/LUVM/TTV)
 2. PREMIUM

  Atalanta haalt opnieuw uit, assist Castagne

  Atalanta denderde ook tegen Brescia verder. De ploeg van Timothy Castagne won met 6-2 en springt zo over Lazio en Inter naar de tweede plek. De Rode Duivel, die na 73 minuten gewisseld werd, gaf een assist - al deed Ruslan Malinovskyi (ex- RC Genk) het werk vooral zelf. De grote man bij de thuisploeg was echter de Kroaat Mario Pasalic, met drie doelpunten. De teller van Atalanta in de Serie A dit seizoen staat nu op 93 goals. In de G5-competities doet enkel Bayern München (100) beter. Atalanta heeft nog vijf matchen om die kaap te ronden. (TLB)