Exclusief voor abonnees

Waarom pestgedrag een plaag is op TikTok

REAGEREN KAN ER ANONIEM EN VERSPREIDING GAAT ER RÁZENDSNEL

AFP
Ouders en scholen uiten hun bezorgdheid over TikTok, de app waarop jongeren zelfgemaakte video's delen maar ook steeds vaker slachtoffer worden van cyberpesten. 't Is een sociaal medium, dus dat zat eraan te komen - al zit de dynamiek van de app wel anders in elkaar dan pakweg Facebook. Reageren kan er anoniem en de verspreiding gaat rázendsnel.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jens van den Broeck

  Anonimiteit is een goede zaak. Dat is de vrijheid van het internet. Tegenwoordig moet iedereen z'n diepste geheimen maar opbiechten aan grote techgiganten. Variërend van waar ze zijn met geoIP-tracking, tot de naam van hun eerste huisdier om het paswoord te resetten. Weg met die zever, terug meer anonimiteit.

 • Nicolas Van Hoecke

  Omdat het vele jongeren zijn en ze niet beter weten mede omdat hun ouders niets kennen van opvoeding en te vaak een oog dichtknijpen ipv wat harder te zijn. Maar als het tegen hun kind is dan zijn ze er wel snel bij om te klagen.

 • Eddy Vervaet

  Niet volledig akkoord,Thiery.Alles begint bij de opvoeding van een kind.Mijn dochter zit ook op verschillende social mediakanalen.maar zal nooit iemand pesten of haatberichten sturen.Social media is in bepaalde gevallen handig,op voorwaarde dat je er verstandig mee omgaat.Persoonlijk blijf ik ver weg van social media.Het geeft me een bepaalde rust.Dat het strikt moet gereglementeerd worden ben ik wel akkoord mee,maar hoe pak je dit wereldwijd aan?

 • Thiery Vansweevelt

  Sociale media zijn het sluipend gif in onze samenleving. Ze beheersen het leven van de jeugd en veroorzaken heel veel leed. Strikt reglementeren of afschaffen die boel!