Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Waarom pestgedrag een plaag is op TikTok

Ouders en scholen uiten hun bezorgdheid over TikTok, de app waarop jongeren zelfgemaakte video's delen maar ook steeds vaker slachtoffer worden van cyberpesten. 't Is een sociaal medium, dus dat zat eraan te komen - al zit de dynamiek van de app wel anders in elkaar dan pakweg Facebook. Reageren kan er anoniem en de verspreiding gaat rázendsnel.

4 reacties

 • Jens van den Broeck

  1 jaar geleden
  Anonimiteit is een goede zaak. Dat is de vrijheid van het internet. Tegenwoordig moet iedereen z'n diepste geheimen maar opbiechten aan grote techgiganten. Variërend van waar ze zijn met geoIP-tracking, tot de naam van hun eerste huisdier om het paswoord te resetten. Weg met die zever, terug meer anonimiteit.
 • Nicolas Van Hoecke

  1 jaar geleden
  Omdat het vele jongeren zijn en ze niet beter weten mede omdat hun ouders niets kennen van opvoeding en te vaak een oog dichtknijpen ipv wat harder te zijn. Maar als het tegen hun kind is dan zijn ze er wel snel bij om te klagen.
 • Eddy Vervaet

  1 jaar geleden
  Niet volledig akkoord,Thiery.Alles begint bij de opvoeding van een kind.Mijn dochter zit ook op verschillende social mediakanalen.maar zal nooit iemand pesten of haatberichten sturen.Social media is in bepaalde gevallen handig,op voorwaarde dat je er verstandig mee omgaat.Persoonlijk blijf ik ver weg van social media.Het geeft me een bepaalde rust.Dat het strikt moet gereglementeerd worden ben ik wel akkoord mee,maar hoe pak je dit wereldwijd aan?
 • Thiery Vansweevelt

  1 jaar geleden
  Sociale media zijn het sluipend gif in onze samenleving. Ze beheersen het leven van de jeugd en veroorzaken heel veel leed. Strikt reglementeren of afschaffen die boel!
 1. PREMIUM

  Gene Thomas heeft weinig te vrezen na uit de hand lopen optreden

  Ben je als artiest verantwoordelijk voor de uitlatingen van je publiek? Het optreden van Gene Thomas - op de zomerbar aan het kasteel van Laarne - werd geboekt via het officiële artiesten- en evenementenbureau Globe Entertainment. "In de algemene voorwaarden van onze contracten staat dat de organisatie dient te beschikken over alle nodige vergunningen, vereist om een evenement veilig te organiseren", stelt zaakvoerder Ilia Beyers. Advocaat Griffin Verept, gespecialiseerd in het contractenrecht, verduidelijkt. "Partijen zijn vrij om te bepalen wat ze willen in een contract, maar vandaag de dag kan een evenement uiteraard pas georganiseerd worden als het voldoet aan alle veiligheidsmaatregelen inzake corona. Als het contract bepaalt dat de organisatie verantwoordelijk is voor de veiligheid en men oordeelt dat de coronamaatregelen daaronder vallen, dan lijkt het mij zeer onwaarschijnlijk dat een artiest schuld kan treffen bij de niet-naleving ervan door het publiek." Gene Thomas heeft dus weinig te vrezen, maar toch heeft hij het er volgens zijn platenfirma moeilijk mee dat men ook hem met de vinger wijst.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"