Jan De Meuleneir/Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan De Meuleneir/Photo News

Waarom Maggie De Block géén sms stuurde voor Pia

De ouders van baby Pia hebben haar expliciet niet bedankt en volgens zowat alle oppositiepartijen trad ze niet hard genoeg op tegen farmabedrijf Novartis. Nochtans is minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) even verbolgen als de rest van het land over het feit dat een firma 1,9 miljoen euro durft te vragen voor een geneesmiddel. "Ik mis maatschappelijk engagement bij de farmasector."

95 reacties

 • Verstappen Martine

  3 jaar geleden
  Het is een no-win situatie tegen de pharmareuzen. Krapuul is het allemaal. Ik heb wel gestort voor Pia, ik zou het mezelf verwijten had ik het niet gedaan.
 • Nico Herbots

  3 jaar geleden
  Eenmalig 2 euro schenken doet niemand pijn. Het is een mooi gebaar, maar als we in de toekomst alle patienten met uiterst zeldzame aandoeningen de juiste medicatie willen geven, dan zullen we vanaf nu maandelijks 100 euro per kop in een speciaal fonds moeten storten. Dat is echte solidariteit. Nu is er eentje die behandeld kan worden en de rest mag verder blijven creperen, niks om over te juichen.
 • Jean-Pierre Bauden

  3 jaar geleden
  Een minister is er voor ALLE Belgen en NIET voor 1 Belg . Zij kan onmogelijk een beslissing nemen voor 1 persoon . Zij kan wel een nieuwe wet maken als er een regering is . Maar dat hebben wij Belgen nog niet . Dank aan NVA , zij hebben alles kapot gemaakt .
 • johny daneels

  3 jaar geleden
  Politici zijn niet maatschappelijk ingesteld, alles voor de nieuwkomers want zij gaan hun lonen betalen
 • jos hurkmans

  3 jaar geleden
  Politiekers zullen nooit niks van hun eigen geld doneren Wel struis en groot doen met belastinggeld en zeker voor de vreemdelingen Politiekers zullen nog van de lijken stelen indien het eigen volk is Rotzooi
 1. HET DEBAT. Moeten we farmabedrijven maximumprijzen opleggen voor geneesmiddelen? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Moeten we farmabe­drij­ven maximum­prij­zen opleggen voor geneesmid­de­len? Dit is jullie mening

  De kleine Pia heeft dankzij een ongelofelijke solidariteitsgolf geluk: het kindje kan behandeld worden met het duurste geneesmiddel ter wereld. Acties zoals voor Pia – hoe hartverwarmend ook – mogen echter nooit het structurele antwoord zijn op het groeiende probleem van dure medicijnen. Maar wat dan wel? Moeten we farmabedrijven bijvoorbeeld maximumprijzen opleggen? Eerst lieten we onze experts aan het woord, nu is het aan jullie: dit zijn de boeiendste reacties.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.