Waarom keren 7 op de 10 slachtoffers terug naar een gewelddadige partner? "Ook sterke vrouwen blijven hopen dat ze hun man kunnen veranderen"

Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen vertrekt een partner om nooit meer terug te keren.
Shutterstock Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen vertrekt een partner om nooit meer terug te keren.
Actrice Pascale Bal (47) vormt weer een koppel met de man die haar deze zomer sloeg en de keel dichtkneep. Na partnergeweld is terugkeren couranter dan permanent vertrekken: hulpverleners zien 7 op de 10 slachtoffers de partner die hen fysiek of psychisch kwelde, weer in de armen sluiten. "Zelfs sterke vrouwen koesteren de hoop dat er iets zal veranderen."

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yves Sparenberg

  Een vent dat zijn vrouw of vriendin slaagt blijft dat doen, je moet als vrouw al hopeloos en naief zijn om terug te keren. Ijdele hoop dames die denken zo'n vent te kunnen veranderen.

 • Linda Wellekens

  Dat soort mannen verandert niet. Wegwezen en wegblijven dus; zélf meegemaakt. Er zijn hier en daar nog andere, échte, gevende, hartelijke mannen. Aan zo eentje kan je je hart en je liefde geven.

 • Jo Van Caenegem

  En mannen die geslagen worden zullen hoogstwaarschijnlijk hetzelfde doen. Gelukkig nooit meegemaakt. Geweld is niet aan mij besteed, en ik besteed het ook aan niemand, met uitzondering van eens kwaad zijn op deze computer hier, omdat ie weer eens blijft hangen of zo...

 • Eida Lam

  Eigenlijk komt het er dus op neer dat zeven op de tien vrouwen niet sterk zijn, drie op de tien zijn dat wel.

 • Ellen Debord

  Dan moet je de volgende keer ook ni komen bleiten. Eigen schuld dan. Je had bij de 1ste maal boeltje moeten pakken.