Tussenpersoon Gsai Lee zocht via sociale media naar mondmaskers.
Volledig scherm
PREMIUM
Tussenpersoon Gsai Lee zocht via sociale media naar mondmaskers. © RV

Waarom het niet hoeft te verbazen dat ons land 3 miljoen ‘koffiefilters’ kocht: leverancier zocht mondmaskers zelf op Facebook

Dat ons land 3 miljoen waardeloze mondmaskers heeft gekocht, hoeft niet te verbazen. De overheid koos voor een leverancier die werkt met een tussenpersoon in China die geen aantoonbare ervaring heeft met medisch materiaal. Sterker nog: hij zocht het via sociale media. Gevolg? We zitten met 'koffiefilters' om onze artsen en verplegers te beschermen.

198 reacties

 • Dirk Janssens

  10 maanden geleden
  Labo en certificaten enkel in de EU laten controleren volgens onze EU normen aub. Produceer meer in de EU aub ipv de globalisering die de kluchten bloot legt.
 • Stefaan De Vos

  11 maanden geleden
  Stelregel van deze ultra-liberale regering Wilmes2: ideologisch kunnen we alleen een beroep doen op de ons heilige vrije markt. Bedrijven zoals Ontex, matrasmakers ... verplichten een productielijn van mondmaskers te starten kan niet. In Nederland produceert Auping 500.000 maskers per week voor de overheid en niet voor de markt. Hier worden mondmaskers aangekocht via partijleden van O-VLD en N-VA, en dat loopt verkeerd. Bedrijven verplichten om maskers te maken, klopt niet met hun ideologie?
 • Lou Wenderickx

  11 maanden geleden
  @bart Vandeputte, volgens mij heeft de Vlaming bij de laatste verkiezing wel degelijk gekozen voor een andere invulling van de politiek. Alleen weten de politici het altijd zo te fixen dat alles bij het oude blijft.
 • bob jansens

  11 maanden geleden
  tja dat is een van de grote nadelen van ons gereglementeerd systeem voor overheidsopdrachten en aankopen. Zo lang het niet toegelaten om voor een aantal producten (merken & types) offertes te vragen, maar men steeds verplicht is om het product merk-neutraal te omschrijven (kenmerken & eisen) kan elke chinees hier brol aan de overheid verkopen.
 • schmidt anneke

  11 maanden geleden
  verdeel ze asteblieft gratis onder de bevolking wat niet goed is voor in de verzorging is wel goed voor ons want wij hebben aleen maar primaire maskers nodig.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"