Waarom geen haan meer kraait naar dierenleed: shockeffect undercovervideo's Animal Rights lijkt uitgewerkt

September 2017, slachthuis Verbist: Izegem runderen krijgen stroomstoten, worden opgehangen en onverdoofd gekeeld
RV Animal Rights September 2017, slachthuis Verbist: Izegem runderen krijgen stroomstoten, worden opgehangen en onverdoofd gekeeld
Voor de zesde keer al in één jaar tijd klaagt Animal Rights dierenleed aan met een undercovervideo, deze keer gemaakt in een megastal voor legkippen in Merksplas. Maar waar de vorige filmpjes nog veel ophef veroorzaakten en zelfs tot de sluiting van vleesbedrijven leidden, bleef het gisteren vrijwel stil. Zijn de shockcampagnes uitgewerkt?

Je hebt 11% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mady Vermeulen

  De oplossing is simpel: zorg dat de wet op dierenwelzijn wordt nageleefd.

 • Verstappen Martine

  Bij mij heeft het gewerkt, ik eet al 2 jaar geen vlees meer. maar ik moet wel zeggen dat ik overgevoelig ben geworden. Ik kijk bewust niet meer naar filpjes over dierenleed.

 • Hilde De Smedt

  Daarom ben ik al jaren vegetariër! Voor mij hoeft er geen dier te lijden. Vlees heeft men niet nodig om te leven.

 • Frederik Cools

  De meeste mensen beseffen wel dat die beelden, hoe erg ze ook zijn, hele selectieve beelden zijn. Ze moeten tienduizenden dieren zien en soms maanden filmen in slachthuizen om die enkele beelden te kunnen tonen. Landbouwers verdienen niks met dode dieren, het kost hun geld.

 • Marc Spandel

  Ach, achter die 'goede doelen' zie een hele (GELD) economie. Ze verkopen de gegevens van mogelijke 'gevers' aan elkaar voor (percentjes). Hoe ik dat nu wééral ervaren heb? 1 Dag na het ondertekenen van de petitie, kreeg ik al een 'stortings- mail' van Animal rights, en de volgende dag zal er een volledig ingevuld overschrijvings- formulier voor een ander 'goed doel' in mijn brievenbus!