Exclusief voor abonnees

Waarom er ook in 2020 meer dan 200 Vlamingen zullen sterven in het verkeer

Enkele dagen geleden ramde een BMW nog een gevel en een boom in Ichtegem. Daarbij kwam een jonge vrouw om het leven.
Mathias Mariën Enkele dagen geleden ramde een BMW nog een gevel en een boom in Ichtegem. Daarbij kwam een jonge vrouw om het leven.
Dinsdag: moeder en dochter verongelukken in Bree. Woensdag: een fietser sterft in Roeselare. Gisteren: een dode bij een botsing in Andenne. Er is een wonder nodig om in 2020 de ambitie waar te maken die Vlaanderen zichzelf tien jaar geleden oplegde: 'amper' 200 verkeersdoden. Erger nog: in de eerste negen maanden van dit jaar stierven 372 personen op de weg - 17% méér dan een jaar eerder. En dat ligt enkel aan onszelf.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

47 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • emiel hayen

  Snelheidsovertredingen en telefoongebruik in de wagen doodnormaal in dit land. Ik was in de zomer in Hongarije , zalig rijden men hield zich aan de snelheid en telefoongebruik niet te zien, discipline ontbreekt volledig.

 • Hilde Eykens

  Er zullen er nog veel meer sterven omdat ze de zorg kosten niet meer kunnen betalen, het is zover dat je gezondheid te koop is. Het gezegde gezondheid is niet te koop kunnen ze schrappen.

 • Wim Van Den Bergh

  Begin eens met de excessen aan te pakken.. veelplegers qua dronkenschap effectief aanpakken met zware straffen ,onverzekerd rijden is gelijk aan inbeslagname voertuig en opbrengst voor slachtofferfonds , drugs in verkeer levenslang rijverbod.

 • Tom Van Calster

  Geen doden kan nooit. 1 onoplettendheid en je hebt het zitten. Trouwens, de meeste ongevallen gebeuren nog steeds tegen normale snelheden en met nuchtere chauffeurs.

 • Jos Plessers

  Logisch dat er meer ongevallen gebeuren.De bevolking is explosief toegenomen.Koning auto is X aantal keer vermenigvuldigd op korte tijd.Dit kan niet blijven goed gaan.De oplossing is niet simpel.