Enkele dagen geleden ramde een BMW nog een gevel en een boom in Ichtegem. Daarbij kwam een jonge vrouw om het leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele dagen geleden ramde een BMW nog een gevel en een boom in Ichtegem. Daarbij kwam een jonge vrouw om het leven. © Mathias Mariën

Waarom er ook in 2020 meer dan 200 Vlamingen zullen sterven in het verkeer

Dinsdag: moeder en dochter verongelukken in Bree. Woensdag: een fietser sterft in Roeselare. Gisteren: een dode bij een botsing in Andenne. Er is een wonder nodig om in 2020 de ambitie waar te maken die Vlaanderen zichzelf tien jaar geleden oplegde: 'amper' 200 verkeersdoden. Erger nog: in de eerste negen maanden van dit jaar stierven 372 personen op de weg - 17% méér dan een jaar eerder. En dat ligt enkel aan onszelf.

47 reacties

 • emiel hayen

  1 jaar geleden
  Snelheidsovertredingen en telefoongebruik in de wagen doodnormaal in dit land. Ik was in de zomer in Hongarije , zalig rijden men hield zich aan de snelheid en telefoongebruik niet te zien, discipline ontbreekt volledig.
 • Hilde Eykens

  1 jaar geleden
  Er zullen er nog veel meer sterven omdat ze de zorg kosten niet meer kunnen betalen, het is zover dat je gezondheid te koop is. Het gezegde gezondheid is niet te koop kunnen ze schrappen.
 • Wim Van Den Bergh

  1 jaar geleden
  Begin eens met de excessen aan te pakken.. veelplegers qua dronkenschap effectief aanpakken met zware straffen ,onverzekerd rijden is gelijk aan inbeslagname voertuig en opbrengst voor slachtofferfonds , drugs in verkeer levenslang rijverbod.
 • Tom Van Calster

  1 jaar geleden
  Geen doden kan nooit. 1 onoplettendheid en je hebt het zitten. Trouwens, de meeste ongevallen gebeuren nog steeds tegen normale snelheden en met nuchtere chauffeurs.
 • Jos Plessers

  1 jaar geleden
  Logisch dat er meer ongevallen gebeuren.De bevolking is explosief toegenomen.Koning auto is X aantal keer vermenigvuldigd op korte tijd.Dit kan niet blijven goed gaan.De oplossing is niet simpel.
 1. PREMIUM

  Foto op achtergela­ten gsm breekt inbreker zuur op

  Een twintiger is veroordeeld tot twee jaar cel voor verschillende inbraken en diefstallen. Hij verloor bij één van die pogingen zijn gsm, wat hem uiteindelijk de das om zou doen. In de nacht van 7 op 8 maart wilde de man een woning in Zaventem binnendringen. Hij slaagde erin een rolluik te forceren en het raam in te slaan. Maar door het lawaai dat hij gemaakt had, wekte hij de bewoner. Tijdens z'n vlucht viel zijn gsm uit zijn zak. De gealarmeerde politie vond een foto van de dader op de gsm en stuurde deze meteen door naar alle patrouilles. Met succes, want even later kruiste één van die patrouilles een verdachte man die wel erg leek op de man op de foto. Die probeerde nog te vluchten, maar dat kon niet baten. In zijn rugzak troffen de agenten gsm's, juwelen en laptops aan. Deze konden gelinkt worden aan twee andere inbraken en enkele diefstallen in de Brusselse metro. (WHW)
 1. PREMIUM

  "Kust heeft nu oplossing nodig voor klimaatver­an­de­ring"

  De kust is, als laagst gelegen gebied van Vlaanderen, erg kwetsbaar door de klimaatverandering. "We moeten nu oplossingen zoeken of het is te laat", zeggen experts in een nieuw boekje, 'Kust en klimaat'. "Ingrepen om pakweg dijken te bouwen, hebben hun tijd nodig. Dat moet je niet doen als je nog 3 cm verwijderd bent van een potentiële overstroming", aldus verantwoordelijke van 'T.OP Kustzone' Stijn Vanderheiden. Hij wil onder meer inzetten op samenwerken met de natuur: ruimte om duinen te laten ontwikkelen, bijvoorbeeld. "Het gaat om evenwicht, dat is een moeilijke denkoefening. Iedereen wil zijn stukje ruimte vrijwaren. Met deze gids pleiten we ervoor met alle actoren samen oplossingen te vinden die voor iedereen goed zijn." (MM)
 1. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur

 2. Toeristen opeengepakt in Roemeens skioord
  Play

  Toeristen opeenge­pakt in Roemeens skioord