Exclusief voor abonnees

Waarom de Rode Duivels een ster op hun truitje verdienen: “Als Uruguay dat mag, dan België ook”

Dankzij de wereldkampioenen van 1920 - of toch de olympische - zouden De Bruyne en zijn ploegmaats een ster op hun shirt kunnen krijgen.
Sportimonium Dankzij de wereldkampioenen van 1920 - of toch de olympische - zouden De Bruyne en zijn ploegmaats een ster op hun shirt kunnen krijgen.
Verdienen de Rode Duivels als olympisch voetbalkampioen van 1920 een ster op hun truitje? Ja, vindt de Voetbalbond. Nee, vindt de FIFA. Terwijl Uruguay, 2 keer wereldkampioen, zelfs met 4 sterren speelt. “Als beste ploeg van de wereld zouden de Belgen fier moeten zijn op hun geschiedenis.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Mick Huijs

    Als Nederlander moet ik ze helaas gelijk geven! Ofwel iedereen een ster voor de vooroorlogse tijd dat er geen WK was of die 2 bij Uruguay schrappen! Gelijke rechten voor iedereen!