Waarom de nieuwe missie van NASA geen ver-van-uw-bedshow is: “Mars kan onze toekomst voorspellen”

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een eerste haarscherpe foto gedeeld die de InSight nam na zijn landing op Mars. "Er is hier een stille schoonheid", tweette NASA maandagnacht bij de foto, waarna de Marsverkenner aan zijn missie begon.
AFP De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een eerste haarscherpe foto gedeeld die de InSight nam na zijn landing op Mars. "Er is hier een stille schoonheid", tweette NASA maandagnacht bij de foto, waarna de Marsverkenner aan zijn missie begon.
Allemaal goed en wel, zo'n ruimtetuig op Mars, maar wat zijn u en ik ermee? Redelijk wat. We zullen de impact van het klimaat op aarde beter kunnen inschatten. "Ook onze planeet kan een koude woestijn zoals Mars of een kokendhete bal zoals Venus worden."

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • EDDY OP DE BEECK

  voor de mensheid is het toch te laat,die staat op uitsterven. Alle hulp zal niks meer uihalen!!

 • Leopold Vanhoof

  Als we zo ver zijn dat we de impact van het klimaat op aarde beter kunnen inschatten zal het waarschijnlijk toch te laat zijn. Maar beter dat ze het geld daar in steken dan in oorlogswapens.

 • Eric Grosemans

  In Juli stond Mars op slechts 56 miljoen km. Ondertussen is dat al wat meer, maar nog altijd geen 228 miljoen km, dus is het perfect mogelijk dat dat signaal er 8 minuten over doet.

 • Marianne Van den Lemmer

  Wil je de Aarde redden? Kweek geen mensen!

 • Marc Spandel

  Als de afstand van de aarde tot mars gemiddeld 228.000.000 km. is en het radiosignaal doet hier 8 minuten over, dat reist het radiosignaal 475.000 km./sec, en dat kan niet omdat de wetenschappers beweren dat niets sneller kan dan de lichtsnelheid (300.000 km./sec). De verste afstand tot mars is zelf 400.000.000 km.!