Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). © BELGA

Waarom de bocht genomen werd: politici konden experts niet meer negeren

Morgen begint een nieuw hoofdstuk in de mondmaskersaga. De druk van de wetenschappelijke adviezen doet de politiek uiteindelijk dan toch overstag gaan. "Een advies zoals dat van de Hoge Gezondheidsraad om mondmaskers te verplichten, kán je niet negeren."

16 reacties

 • Dominique Hermys

  1 jaar geleden
  Dat ze die winkelkarretje eens zo laten. Ze ontsmetten ze niet meer, je moet een jeton nemen. En ze mogen met meerdere binnen. Aan mijn winkelzak is geen kat aan geweest en is proper.
 • Marc Van Ursel

  1 jaar geleden
  Meer dan 2.250 besmettingen per maand. En dan nog durven beweren dat ze verminderen is jezelf wat wijsmaken. En als mondmaskers niet zouden helpen zou men in de ziekenhuizen ze niet dragen.
 • werner vanhoutte

  1 jaar geleden
  Maskers, ze helpen natuurlijk. Ze bewijzen vooral dat de politiek en de academici gefaald hebben . Microbioloog Michael Goossens stelde het duidelijk : we hebben onvergetelijke fouten gemaakt door niet te testen. Daarover horen we de Hoge Gezondheidsraad niet, de zelfverklaarde experten met een bilan van 9.781 doden. Wellicht helpt het masker ook tegen Co2, methaan, ozon, fijnstof en al de rotzooi waarover experts blijkbaar geen mening hebben... Werner Vanhoutte
 • Joery Goubert

  1 jaar geleden
  Dit hadden ze van in het begin moeten doen. Dan was het al lang gedaan de virus. Maar onze mega magie vond dit allemaal niet nodig.
 • Rebecca Beck

  1 jaar geleden
  Politekers hebben geen eigen mening, of doen ze andere landen na, of bezwijken ze voor de druk van anderen. Doe zoals Zwitserland and doe logisch, als de besmettingen stijgen dan PAS introduceer je nieuwe maatregelen. Nu is dat helemaal niet logisch. Wat doe je anders indien de nummers sterk stijgen? Nieuwe lockdown? Wie wil dat nu?
 1. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.