Exclusief voor abonnees

Waarom Corneel van Oosterweel niet in de armen werd gesloten

Geen applaus, eerder gelach. Dat oogstte minister Weyts deze week toen hij Corneel van Oosterweel voorstelde. En dat lag niet alleen aan de laarzen.
BELGA Geen applaus, eerder gelach. Dat oogstte minister Weyts deze week toen hij Corneel van Oosterweel voorstelde. En dat lag niet alleen aan de laarzen.
Viel dat deze week even tegen, voor Corneel. Geen applaus, eerder gelách. Normaal houden mensen nochtans van mascottes, maar Ben Weyts (N-VA) heeft één probleem, weten cultuursociologen: "Een mascotte moet geluk brengen, en politiek associëren we niet met geluk en toeval. Daar verwachten we ratio."

Je hebt 6% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • peter destoop

  die mascotte rechts valt nog mee. die links trekt op niets

 • gilbert desmet

  Een klucht die veel geld kost

 • Rik Tytgat

  Het toont ten voeten uit hoe lichtzinnig politici met belastinggeld omspringen.

 • Toon Van Kerckhove

  Beste mr. Weyts. Vooreerst: proficiat met werken in Waasmunster (E17) mooi en zeer snel gedaan. Contacteer uw collega: Dobrindt. Die hebben een campagne bij wegenwerken met affiches met twee kleine mannen erop. Affiche om de km. Heel leuk, vriendelijk, prettig. Op de laatste affiche roepen ze: tschüss! Da's pas kwaliteitsmarketing.